avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare carte funciara

S-a cumparat un teren ,in 1991,cu contract cv..Terenul nu a fost masurat dar avea limite naturale drum ,rau ,munte .In 2005 cand s-a facut cadastrul,s-au facut si masuratorile si a rezultat in plus o suprafata de 1000m.limitele sant aceleasi de 35 ani,vecini nu sant.Cum se poate cere rectificare carte funciara cu inscrierea acestei suprafete in plus ,in justitie?Intrebare-cine ar avea calitate procesuala activa si pasiva(nu ocpi)?Rectificarea se poate cere pentru eroare materiala?(demonstrata cu expertiza topo-cadastrala,acte semnate de consiliul local care recunoaste acele limite fizice)
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 17:45, 15 Decembrie 2009
Daca in contract este prevazuta suprafata care a rezultat din masuratori, trebuie rectificata cartea funciara. Prin decizie a inaltei curti, OCPI nu are calitate procesuala pasiva, ci, in cazul dvs., consiliul local. Asta deoarece ati spus ca nu sunt vecini.
Daca in urma masuratorilor a rezultat o suprafata mai mare decat in Contract, puteti invoca uzucapiunea, avand in vedere jonctiunea posesiilor. Adaugati posesia dvs. la cea a vanzatorului, pentru a rezulta 30 de ani de posesie continua, neintrerupta, sub nume de proprietar etc.
Abia dupa admiterea actiunii, se va trece in cartea funciara noua suprafata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu proprietarul terenului? cornic cornic In 1970 parintii mei impreuna cu un vecin au cumparat impreuna 1200 mp teren si o casa cu acte de vinzare cumparare, marginile proprietatii de atunci erau ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciară amavrancea amavrancea Bună seara, am dezbătut în instanță o succesiune pentru un imobil. In urma măsurătorilor efectuate de expert a rezultat o suprafață dublă de teren ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)