avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt in urmatoarea situatie: sotie infidela, nu doreste sa accepte sa divortam de comun acord,spunandu-mi "sa ma duc in instant sa cheltui bani" ca n-o intereseaza divortul,doreste sa convietuim impreuna in locuinta comuna,si sa_si continue relatiile extraconjugale.
Ce pot face in aceasta situatie,am inteles,poate sunt informat eronat ca nu conteaza motivul invocat de reclamant,nu vreau sa ma complic cu martori sau dovezi ptr ca nu stiu ce dovezi as putea aduce, pentru ca amantul este de partea ei
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:06, 12 Ianuarie 2020
Trebuie sa consultați un avocat se pare ca nu aveti informatii despre subiect și nici nu va faceti timp sa căutați .Pt a se desface căsătoria trebuiesc administrate probe în principal martori (rude,prieteni)inscrisuri din care sa rezulte o culpa/vinovatie In destrămarea relațiilor de familie,motivele care fac imposibilă căsătoria etc.Nu va obliga nimeni sa continuat o căsnicie care evident nu mai merge.Daca nu vreti sa intrati in amănunte.de rusine sau alte motive formulati acțiunea mai elegant un av o poate face fără probleme.Concluzia este ca in lipsa unui acord trebuie sa dovediți în instanta cele afirmate în acțiunea de divorț.
Am inteles.
Lipsa martorilor poate fi inlocuita de altceva?,deoarece sotia este foarte discreta,nu se afiseaza public,iar amantul este de partea ei.
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează cum probați infidelitatea, contează să o probați. Angajați un detectiv particular.
Însă, nu trebuie neapărat să probați infidelitatea pentru ca mariajul să fie desfăcut ci trebuie să dovediți că mariajul nu mai poate continua deoarece nu mai există afecțiune din partea soției. De aceea, un singur martor care să spună că a observat că nu mai există armonie între dvs și soție, că vă certați etc, este suficient. Martorii pot să fie persoane apropiate (rude sau prieteni).
Dle va complicati,va trebuie orice martor rudă,prieten,amic de șpriț care e dispus să spună că a fost martor la certuri,ca stie de la dvs ca nu va înțelegeți,ca erați nefericit etc.Nu trebuie da spuna martorul dvs ca a prins-o în flagrant pe soție.Lasati amantul ca nu are treaba în povestea asta doar nu o sa-l cheme pe el martor sa spuna ca de fapt era gospodina,va aducea micul dejun la pat și nu va înșela.V-am sfătuit să mergeți la un av tocmai pt ca sa găsiți varianta simpla nu sa va încurcați mai rau.Daca vreti sa divorțati nu e complicat dar proba cu martori e totusi f importanta în derularea procesului..
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am depus actiunea de divort: violenta fizica si abuzurile emotionale ... Clarissa Matei Clarissa Matei Am depus actiunea de Divort: violenta fizica si abuzurile emotionale din partea sotului..plus infidelitate (martor sotul doamnei). Doar o singura data am sunat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt casatorita de 14 ani si vreau sa divortez. cum ... Mina84 Mina84 Buna ziua. Sunt casatorita de 14 ani si vreau sa divortez. Cum as putea obtine desfacerea casatoriei in conditiile in care sotul refuza divortul amiabil. Nu am ... (vezi toată discuția)