avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentară

Buna ziua,soțul meu nu a platit pensia alimentara din 2017 ,si a facut casa pe numele parintilor care intre timp au decedat si lucreaza la negru în constructii.Nu este bolnav si nu ia somaj sau ajutor social.spuneti mi cum sa procedez pentru a recupera acesti bani.
Cel mai recent răspuns: Ramonica1985 , utilizator 13:11, 14 Ianuarie 2020
Încercaţi o plângere penală pentru abandon de familie, la Poliţie.Poate se sperie şi va plăti.
Dacă are bunuri, contactaţi un executor judecătoresc pentru a-l executa silit.
Dacă părinții au decedat atunci a făcut succesiunea și casa e pe numele lui. Îl executați silit.
Puteti initia executarea silita ,aceasta putand fi imobiliara.
Și daca nu e facută succesiunea?Sau cum aflu daca e facută?
Am facut plingere la politie si dupa cam o luna mi au raspuns ca nu i pot face nimic ca nu l au gasit cu bunuri sau ca lucreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obligi părintele nerezident fără loc de muncă să plătească pensia de întreținere? Valy79 Valy79 Buna ziua !daca judecătorul a obligat un ,,tatic ,,sa plătească pensie alimentara dar el n o face dar nu are loc de munca cu carte de munca poate fi obligat ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara udith udith Buna ziua, fostul sot nu plateste pensia alimentara de 3 ani,am cerut serviciul sa recuperam datoria cu un executor judecatoresc,acum primesc copia procesului ... (vezi toată discuția)
Pot merge la executor cu o hotarere definitiva pt pensia alimentara? valisorin17 valisorin17 Buna seara , as dori sa ma informez daca pot merge la un executor cu o hotarare definitiva si irevocabila ,sa il execute pe fostul sot pt pensia alimentara a 2 ... (vezi toată discuția)