avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce valoare lunară va avea indemnizația de postnatal ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce valoare lunară va avea indemnizația de postnatal si concediul medical daca sunt in somaj?

O sa nasc pe 7 septembrie iar simaj am pana pe 23 august si din raspunsurile dumneavoastră am inteles ca ma încadreze la postnatal dar ma intereseaza cum se calculează medicalul si indemnizația de postnatal.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 14 Ianuarie 2020
Persoana angajata
1. Baza de calcul al indemnizațiilor se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

2. Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate - pre si postnatal - este de 85% din baza de calcul stabilită mai sus.


Persoana in somaj
1. Baza de calcul al indemnizațiilor se determină ca medie a veniturilor brute lunare reprezentând indemnizație de șomaj, din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar.

2. Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate - pre si postnatal - este de 85% din baza de calcul stabilită mai sus.
Dar șomajul este foarte mic , aduca in jur de 500 lei..eu stiam ca se da salariul minim pe economie daca salariul este mai mic..cu ani in urma am avut contract de munca pe 2 ore...si in urma lui am luat postnatal 800 lei, atat era atubci salariul minim.

Eu sunt deja in somaj..deci ultimele 6 luni vor fi de somaj.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cred ca faceti o confuzie ...postnatalul este o situatie, iar concediul pentru creșterea copilului este o alta situatie.

Pentru postnatal , aveti referirile mai sus.

Pentru CCC, cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retributie profesor merlusca merlusca suplinitor.in invatamant de trei ani,este gravida si naste aprox. in a doua jumatate a lunii octombrie.Cum este incadrata si cum se plateste pana la ... (vezi toată discuția)
Indemni6 raetchi raetchi As vrea sa stiu cat este indemnizatia pe luna (vezi toată discuția)
Concediu prenatal din somaj Alexandraelena32 Alexandraelena32 Buna ziua.eu sunt in somaj din luna ianuarie.La sfarsitul lui ianuarie am rămas insarcinata.o sa pot intra in concediu de crestere din somaj?si daca se cat va ... (vezi toată discuția)