avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mai pot plati jumatate din amenda.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mai pot plati jumatate din amenda.

Vreau sa stiu daca am luat o amenda contrav.de 5000 lei, fac contestatie in ziua a cincea. Daca pierd procesul, mai pot plati amenda la 50%?
Pt.ca plangerea contrav.suspenda orice act de executare si plata, nu?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:33, 14 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Nu pentru plangerea nu suspenda si termenul in care puteti achita redus ci doar executarea fortata pe care ar fi indreptatit sa o faca asupra dvs. beneficiarul amenzii. Dvs. puteti achita de buna voie si dupa castigarea procesului sa solicitati restituirea amenzii integrale sau reduse, in functie de cum ati achitat-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste amenda in urmatorul caz ? glo glo am contestat procesul verbal prin care am fost amendat cu o amenda . aveam posibilitatea sa achit jumatate in termen de 48 ore. dak l-am contestat in ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru ca nu am oprit la stop Radu-Petru Radu-Petru Buna ziua, Astazi mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile pe motiv ca ( citez din PV) \" A condus atutoturismul X pe strada Y iar la ... (vezi toată discuția)
Contestarea procesului-verbal de contraventie Ragnar121 Ragnar121 Buna ziua, am rugamintea sa-mi spuneti daca o contestatie a unei amenzi de circulatie nu are castig de cauza in instanta, mai ramane in vigoare plata a ... (vezi toată discuția)