avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Două amenzi penale pentru aceeași faptă, dar una ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Două amenzi penale pentru aceeași faptă, dar una necomunicată – ce pot face acum?

Buna ziua,

Mama mea este expert contabil si a avut un proces in ianuarie din cauza unei expertize pe care a intarziat-o foarte mult. A fost data in judecata de avocatul expertizei si a primit o amenda de 5000 de lei. Mama a contestat amenda respectiva si aceasta s-a redus la 2000 de lei pe care a achitat-o.

Acuma 2 zile, in data de 18.07, a primit poprire pe cont pe suma de 5000 de RON, si a aflat ca a fost judecata de 2 ori pentru aceeasi treaba, de 2 instante diferite, dar ea nu stia de cealalta amenda de 5000 de ron. Nu a primit nici o instiintare, nu a primit plic acasa, nu a semnat pentru nimic de primire.

Intrebarea este ce se poate face in momentul actual. Se poate depune contestatie pentru a scadea amenda la 2000 de RON cum s-a procedat si in cazul primei amenzi? Suma de 5000 de ron ( pentru a 2 amenda) a fost deja achitata, in cazul in care se poate contesta a 2 amenda, se poate formula o cerere pentru restituirea diferentei de 3000 de RON?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:10, 21 Iulie 2025
Buna ziua, trebuie vazute documentele, sa nu fie aceeasi amenda judecata in fond si cale de atac. Altfel, puteti formula contestatie la executare in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare pe spatiu verde, venita pe numele propriu, nu pe numele conducatorului auto Flor_L Flor_L buna ziua, va expun urmatoarea situatie: eu cu sotul meu am cumparat o masina, dar din varii motive am inscris-o pe numele mamei mele, care nu detine permis ... (vezi toată discuția)
Popriere cont in mod gresit georgiana.td georgiana.td In anul 2011 sotul meu a primit o amenda penala, de 3000 de lei. Dupa contestatii , a achitat-o la ANAF, in 2013. Azi a fost sunat de la banca ca i-a fost pusa ... (vezi toată discuția)
Amenda formular plf Ovidutus Ovidutus Buna ziua. In data de 28 decembrie am intrat pe teritoriul Romaniei. Nestiind ca e necesar completarea unui formulat PLF la intrarea in tara, am procedat la ... (vezi toată discuția)