avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dreptul de coasigurat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dreptul de coasigurat

Buna ziua,

Am 32 de ani si in luna august am fost diagnosticata cu cancer, mama mea care lucreaza in Bucuresti, m-a luat pe asigurarea ei. Ar fi trebuit ca in luna decembrie sa ma operez, dar pentru ca nu apar in datele casei de Asigurari de Sanatate de la Piatra Neamt, judetul de care apartin, nu pot sa-mi fac operatia. De aici se spune ca nu sunt coasigurata, iar la Bucuresti mama plateste asigurari pentru mine. Am dreptul sa fiu coasigurata si sa beneficiez de spitalizare si ingrijiri medicale gratuite sau nu?
Multumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
matilda ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: matilda ioana , utilizator 16:28, 7 Decembrie 2009
Multumesc mult pentru informatii.
Casele de asigurari de regula nu au evidenta cu coasiguratii , din motivele pe care au explicat si colegii; dar adeverinta de coasigurat eliberat pe numele mamei , in care sunteti inscrisa ca si coasigurat , trebuie sa fie valabila oriunde.Asiguratii si coasiguratii au drepturi egale.Vina este a CNAS , care nu a pus la punc sistemul de evdenta pentru coasigurati .
Multumesc tuturor pentru informatii. Sanatate multa va doresc si dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas ioana.m ioana.m Buna. Situatia e urmatoarea. In 2006 am terminat facultatea dar fara a-mi lua licenta. De atunci nu m-am angajat, prin urmare, nu am platit cotizatii la ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cass pentru coasigurat cetatean strain rezident in romania dbatman dbatman Buna ziua; Sotia mea este cetatean canadian si de curand a obtinut permisul de sedere in Romania pe termen lung. Cu toate acestea, pentru a inchide complet ... (vezi toată discuția)
Contributia la fondul de sanatate Florenta30 Florenta30 va rog sa-mi spuneti cat esta contributia la fondul de sanatate pentru o persoana fara venituri si unde trebuie incheiat un contract de asigurare (la care casa ... (vezi toată discuția)