avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare asociatie non profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare asociatie non profit

Daca exista o plata catre o asociatie non profit de la o firma platitoare de impozit si aceasta se face in baza unui contract de sponsorizare asociatia non profit trebuie sa se inscrie la ANAF intr-un registru special.
Intrebarea mea este daca exista o plata sub forma unei donatii mai sunt necesare alte operatiuni la ANAF? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:13, 21 Aprilie 2020
Nu. Inregistati operatiunea in contabilitatea ong si in bilant
nu, insa ridica semne de intrebare legalitatea unde donatii facuta de o firma. Scopul unui operator economic este prin definitie obtinerea de profit. O donatie, spre deosenire de o sponsorizare, este un act juridic cu titlu gratuit, excluzand orice contraprestatie prin urmare nu se poate justifica prisma scopuli persoanei juridice deci cine ia decizia se poate pune problema actiunii contra intereselor acesteia. Deci cheltuiala ar putea fi considerata nu doar nedeductibila fiscal, ci si nelegala..... exista controverse si practica neuintara pe aceasta tema, ca din 2011 interdictia nu mai e prevazuta expres

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat ong kikitam kikitam exista posibilitatea ca un ong sa incheie cu un srl un contract de comodat , in care ong sa fie cel care pune la dispozitie bunuri ? (vezi toată discuția)
Sponsorizare/ donație CostinaAndreea CostinaAndreea Buna ziua, Este legal ca o societate a carei administrator este soțul meu sa sponsorizeze o asociatie Non profit in condițiile in care eu sunt președinta ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare de catre un ong catre alt ong in alta tara(non-ue) office@b office@b Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: - exista posibilitatea ca un ONG inregistrat in Romania sa poata face o sponsorizare catre un club ... (vezi toată discuția)