avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Declarația referitor la cine este beneficiarul real ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Declarația referitor la cine este beneficiarul real al sumelor

Buna ziua,

Va contactez in calitate de presedinte al unui ONG foarte micut, cu rugamintea de a ne ajuta cu informatii într-o anumita privinta. Concret, ma refer la declaratia care trebuie data de persoane juridice, referitor la cine este beneficiarul real al sumelor, potrivit legii nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spalarii banilor si finantării terorismului (in vigoare din data de 21 iulie 2019). In cursul acestei dupa-amieze, am primit o comunicare scurta de la persoana care ne ajuta pe partea de contabilitate, cu informatia ca maine este ultima zi in care trebuie data aceasta declaratie, dar nu stia daca, in cazul ONG-urilor, trebuie depusa la notar sau la tribunal. Doresc sa ma conformez legii, insa nu am informatiile exacte pentru a actiona ca atare, deoarece si pe internet exista informatii incomplete sau contradictorii. De aceea, daca imi puteti furniza informatii referitoare la ce trebuie sa conțina declaratia in cauza si care este termenul limita de depunere, va sunt recunoscatoare.
Am vazut, pe avocatnet.ro, un articol recent in aceasta privinta, dar acesta avea in vedere doar firmele. Si pentru firme, am intalnit opinii contradictorii, deci chiar si in aceasta directie ar fi utile elucidari cu privire la termenul limita si daca toate firmele trebuie sa depuna (administram si o firma, inactiva, dar exista).

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:09, 21 Aprilie 2020
asa cum probabil ati aflat, termenul de depunere a fost amanat pe luna iulie si nici acum nu e clar cine ar trebui la anumite ONG sa fie declarat ca "beneficiar real"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie anuala beneficiar real - termenul limita? Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Declaratie anuala Beneficiar real - care este termenul limita de depunere a acestei declaratii raportat la ultimele modificari legislative in ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie beneficiar real ong andrapanait andrapanait Buna ziua. Imi puteti confirma, printr-un document legal specific, prelungirea depunerii declaratiei privind beneficiarul real intr-o asociatie, pana la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind declararea beneficiarului real intr-o asociatie in 2023 leonardmihael leonardmihael Buna ziua, Sunt presedintele unui ONG (Asociatie) fondat in 2011. In prezent ma confrunt cu urmatoarele neclaritati cu privire la declararea beneficiarului ... (vezi toată discuția)