avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratie anuala beneficiar real - termenul limita?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratie anuala beneficiar real - termenul limita?

Declaratie anuala Beneficiar real - care este termenul limita de depunere a acestei declaratii raportat la ultimele modificari legislative in materie?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:12, 13 Iunie 2021
Articolul 2 din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 191 din 28 octombrie 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 1013 din 30 octombrie 2020, prevede:

(1) Termenul până la care se depune declarația privind beneficiarul real prevăzut la art. 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019, cu modificările și completările ulterioare, este de maximum 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

(2) În termenul prevăzut la alin. (1), declarațiile privind beneficiarul real prevăzute la art. 56 alin. (1) și (4) și la art. 62 alin. (1) din Legea nr. 129/2019, cu modificările și completările ulterioare, pot avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică și pot fi transmise la oficiul registrului comerțului prin mijloace electronice, cu semnătură electronică, sau prin servicii de poștă și curier.

(3) Declarațiile prevăzute la alin. (2) pot fi date și în fața reprezentantului oficiului registrului comerțului sau se pot depune, personal sau prin reprezentant, având dată certă, dată de notarul public ori atestată de avocat.
OUG 111/2020
Art. I. - > Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 589 din 18 iulie 2019, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
923. La articolul 56, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:
"(4) Declarația anuală se depune la oficiul registrului comerțului în care este înmatriculată persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare anuale[/u], iar dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declarația se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit."

Deci termenul de 15 zile de la aprobarea situatiilor financiare se prelungeste conform art 62 din fara a exista riscul aplicarii de amenzi? Inteleg corect?
ps: starea de alerta a fost prelungita din nou pentru inca 30 de zile, din cate inteleg.
Multumesc
Oameni buni, suntem pe seciune de forum dedicata ONG=urilor. Pentru care nu exista obligatie de depunere "declaratie anuala" ref. "beneficiar real" si nu s=a schimbat cu nimic legislatia anul acesta. Vad ca se pun intrebari si se dau raspunsuri legate de entitati care se inscriu in Registrul COmertului. Ar trebui stearsa de aici si mutata discutia in alta sectiune de forum ca nu are nici o legatura cu ONG-urile si daca ramane aici vor crede unii ca s-ar fi modificat ceva si in privinta ONG, cum se si vede deja de niste intrebari puse recent pe forum pe tema asta
Termenul este 01/10/2021.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere al declaratiei privind beneficiarul real ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este termenul de depunere al declaratiei privind benefciarul real? A fost modificata L129/2019 prin OUG 111/2021, astfel incat redevine ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie beneficiar real ong andrapanait andrapanait Buna ziua. Imi puteti confirma, printr-un document legal specific, prelungirea depunerii declaratiei privind beneficiarul real intr-o asociatie, pana la ... (vezi toată discuția)
Declaratie beneficiar real societate infiintata in anul 2000. Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Declaratie beneficiar real Societate infiintata in anul 2000. Declaratia privind beneficiarul real a fost depusa la Reg Comertului in dec 2019. Mai este ... (vezi toată discuția)