avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Buna ziua. Sunt divortata din 2015 de fostul sot avand si doi minori, cu domiciliul stabilit la mine. Am avut impreuna un apartament luat cu banii de la un imprumut nevoi personale eu titular, el coplatitor. El nu a platit nici o rata pt apartament.Toate ratele le-am platit eu si tatal meu, fiind garant imobiliar. Dupa divort , la 2 ani, mi-a dat acordul la notar sa vand singura apartamentul. Creditul inca il am si platesc in continuare rata. Intrebarea mea este daca el deschide acum partaj (dorind bani de pe acel apartament) intra in masa partajabila ce aveam la momentul divortului sau ce avem in prezent ( adica doar creditul)? Daca eu cu acei bani am achizitionat un alt imobil poate avea el pretentii asupra lui? Si inca ceva...taxele de partaj cine le achita? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:31, 15 Ianuarie 2020
Taxa de timbru o achita cel care deschide actiune de partaj (reclamantul). In masa partajabila se vor lua in calcul ratele achitate de dvs si creditul , se va scadea pretul imobilului ; iar imobilul nou nu va intra in masa partajabila intrucat nu este bun achitionat in timpul casatoriei, deci nu este bun comun
Imi puteti explica din raspunsul dvs, " pretul apartamentului se va scadea" , adica? Multumesc.
Nu mai aveti doamna, pe ce sa faceti partaj ca ap l-ati vandut cu acordul lui. El trebuia sa va ceara banii, partea care crede el ca i se cuvenea. Daca nu o face in termen de 3 ani impliniti de la data vanzarii, aleluia, nu ii mai poate cere ca daca o face, invocati prescrptia, pe langa faptul ca nu a contribuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - imprumut la banca razvancococi razvancococi Puteti sa ma ajutati cu un raspuns , am facut un credit de nevoi personale acum vreo 10 ani la banca ,luandu-se in considerare si salariul sotiei, fiind ca si ... (vezi toată discuția)
Partaj-- contract credit ipotecar?!!!! ancutub ancutub Buna. Acum 4 ani aprox am contractat un credit ipotecar cu fostul sot, el titular, eu codebitor. Acum un an am terminat divortul, in urma caruia eu m-am mutat ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)