avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cum platesc impozitul pe dividendele din 2019 daca ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cum platesc impozitul pe dividendele din 2019 daca banii sunt cash

Buna ziua,

Am o firma deschisa in 2018 si un contabil. In anul 2019 am avut dividende 110000 RON, deci vreo 22 mii euro. Am scos banii din firma in fiecare zi (cash) si i-am cheltuit cu nevoie personale, asta pentru ca aveam disponibil mai multi bani in casa(la sediul social) din rezerve personale (salarii,vanzare imobil, etc), in caz de un control antifrauda aveam banii la sediul social. Spre sfarsitul anului 2019 am cheltuit si rezervele personale pe un imobil fiind sigur ca va trebui sa achit impozitul pe dividende si gata. Din pacate in 2019 nu am scos dividende din firma prin contabilitate , nici nu mi-a zis contabila ca trebuie sa fac asta, in schimb zilele astea mi-a transmis ca trebuie neaparat sa fac rost de banii aia urgent (110.000 RON) si sa-i depun in contul firmei fractionat dupa care sa-i retrag in contul bancar personal si sa platesc impozit pe dividendele din 2019. Mi se pare destul de aberant acest lucru, chiar nu pot plati impozitul pe dividende pur si simplu pentru ca incasarile au avut loc numerar anul trecut cand nu era in vigoare legea cu persoana desemnata pentru tranz de peste 10000 euro (si are legatura legea asta cu cazul meu?) ? Pana la urma oi face rost de bani, imprumut, dar ma gadesc ca poate nu e nevoie. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
mircea.nedelcu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mircea.nedelcu , utilizator 20:20, 15 Ianuarie 2020
Sa incep cu "Mi se pare destul de aberant acest lucru" pe care eu il pun nu unde l-ati pus dumneavoastra ci undeva pe la inceputul textului adica "Am scos banii din firma in fiecare zi (cash) si i-am cheltuit cu nevoile personale".
Adica banii din incasari ai srl-ului nu sunt ai dumneavoastra ca asociat decat dupa depunerea bilantului contabil anul urmator si prin repartizarea profitului ca dividende.
Cand ati facut ceea ce ati facut, trebuia sa va fi consultat cu contabilul.
george-neagu, moderator
george-neagu a scris:

Sa incep cu "Mi se pare destul de aberant acest lucru" pe care eu il pun nu unde l-ati pus dumneavoastra ci undeva pe la inceputul textului adica "Am scos banii din firma in fiecare zi (cash) si i-am cheltuit cu nevoile personale".
Adica banii din incasari ai srl-ului nu sunt ai dumneavoastra ca asociat decat dupa depunerea bilantului contabil anul urmator si prin repartizarea profitului ca dividende.
Cand ati facut ceea ce ati facut, trebuia sa va fi consultat cu contabilul.

Tocmai asta e problema, al meu contabil stia foarte bine treaba asta si nu mi-a spus nimic. Pentru ca are un numar enorm de firme mi-a spus ca o rezolvam dar niciodata cum si daca e bine ceea ce fac, iar anul asta mi-a zis ce am scris deja, era mult mai simplu sa platesc impozitul pe dividende atunci cand trebuia. Acum ce mai pot face, chiar trebuie sa pun banii in contul firmei ?
mircea.nedelcu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4551 sold debitor 2013 craiugm craiugm Am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema. In anul 2013 administratorul a transferat banii din firma catre contul personal in valoare de ... (vezi toată discuția)
Cum pot retrage bani din contul firmei mele MonicaForneo MonicaForneo Buna ziua, De la inceput as dori sa multumesc pentru interesul acordat intrebarii. Am un SRL neplatitor de TVA, platesc trimestrial 3% din venit. Firma nu ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate 50% si foile de parcurs sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in chestiunea cu deducerea impozitului pe venit pentru chelt. cu auotvehicule. Subiectul in cauza este un SRL, ... (vezi toată discuția)