avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe autoturism

Daca am achizitionat un autoturism in noiembrie 2019 si am avut numere provizorii pana in februarie 2020 (cand l-am inmatriculat) trebuie sa platesc impozit pe 2020?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:43, 2 Martie 2020
Codul Fiscal, ART. 471 - Declararea și datorarea impozitului pe mijloacele de transport
(1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.
Deci, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pentru autoturisme. Joevsorin Joevsorin Daca azi,30 ianuarie,cumpăr un autoturism cu impozitul platit pe tot anul,dar aparține de sector 4,iar eu fiind din alt sector,mai plătesc impozitul atunci ... (vezi toată discuția)
Impozit auto Marinela. Paduraru Marinela. Paduraru De când sânt obligat să plătesc impozit pe autoturism,din data cumpărării sau din data in care a fost înmatriculate?Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Plata impozit auto ludoviclajos1 ludoviclajos1 Am cumparat un VW Passat care a fost inregistrat in com. Vanatori de vanzator la 13.01.2020 iar eu l-am inregistrat la Medias la 23.01.2020. Inmatricularea s-a ... (vezi toată discuția)