avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot pe langa CCC sa obtin venituri dintr-un I.I. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot pe langa CCC sa obtin venituri dintr-un I.I. (intreprindere individuala) ?

Am o mare mare nelamurire. In luna martie naste sotia mea si vreau sa intru eu in CCC. Mentionez ca sunt angajat la o firma de 2 ani, deci clar CCC se va acorda de aici. Doresc sa stiu daca pe timpul CCC am voie sa imi deschid un I.I. de unde sa incasez ocazional sume de bani. ( acestea ar fii sub pragul maxim admis de 6250), din cu totul alta activitate fata de ceea ce am lucrat pana acum, mai precis din prestari servicii artistice ( vocalist ) la evenimente. multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 15 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.

|n speta, va puteti infiinta I.I.
va multumesc frumos ! trebuie infiintat inainte sau dupa intrarea in CCC, sau nu are relevanta? mentionez ca veniturile nu vor depasi suma prevazuta de lege.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are relevanta ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri in ccc Elena@03 Elena@03 Buna seara. Sunt in ccc pana in august si mi-am reluat activitatea la pfa de pe 1.02. 1-Ce venituri maxime pot obtine pana in august? 2- Cum se face ... (vezi toată discuția)
Venit realizat in perioada concediului pentru crestrea copilului ... Conta2021 Conta2021 Buna ziua , ce posibilitate am ca sa pot presta servicii pe SRL, sau alte modaliatati in perioada concediului pentru crestrea copilului. Va multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua. momentan nu lucrez, sunt in concediu de crestere copil ... @mihahd1984 @mihahd1984 Buna ziua. Momentan nu lucrez, sunt in concediu de crestere copil cu handicap. Intrebarea mea este daca pot sa realizez venituri in perioada aceasta. Adica ... (vezi toată discuția)