avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obligație de plata ,nu exista contract ,ajutor va rog ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obligație de plata ,nu exista contract ,ajutor va rog !

Salut,in următoarea speța :
Firma lui X prestează lui Y un serviciu,X nu ii spune nici un pret și nici nu exista un contract încheiat. După ce serviciul este prestat de X, acesta ii cere lui Y o suma de bani.(ca cică așa sau înțeles ).X vrea sa ii trimită lui Y factura prin executor judecătoresc, Y este obligat sa plătească? (X nu a zis nici o suma la început nu exista contract încheiat Și chiar NU a zis nimic de bani)Ce ii recomandați lui X sa facă? Il poate da in judecată X pe Y pentru ceva?(poate fi sancționat Y cumva?)
In cazul in care factura ajunge de la executor ce ii recomandați sa facă Y?
Eu as sugera ca Y sa trimită prin posta cu semnatura de primire o scrisoare cum ca factura nu ii aparține deoarce nu exista contract încheiat , plus sa ii amintească frumos lui X cum ca dacă va mai continua cu ,,micile amenințări și denigrări vor exista acțiuni in justiție împotriva lui .( plus factura in sine pe lângă scrisoare )
Poate Y sa îl sancționeze pe X in vreun fel ?( sa îl dea in tribunal pt calomnie De exemplu sau sa ii ceara explicații in instanța pentru respectiva factura , se poate face asta ? Ar avea câștig de cauza Y?)
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2020
goldstar9, utilizator
O eventuală acțiune în pretenții în contextul dat apreciz că ar fi respinsă dacă Y este o persoană fizică de vreme ce nu există un contract, factura ar fi avut forță contractuală doar era însușită de Y prin semnătură, depinde însă de răspunsul lui Y la interogatoriu, proba cu martori este inadmisibilă pentru un act juridic ce are valoarea mai mare de 250 lei.
Pe de altă parte, dacă Y este un profesionist căruia i s-au prestat servicii pentru desfășurarea activității profesionale, proba cu martori este adminisibilă!
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Iar in cazul in care ajunge factura de la executor , ce imi recomandati sa fac?
Luați legătura cu un avocat pentru o eventuală contestație la executare.
Însă prin această acțiune nu veți mai putea contesta fondul cauzei, pentru că titlul executoriu va fi reprezentat de o hotărâre judecătorească

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetare disciplinara ContSters187575 ContSters187575 din nou buna ziua, un angajat s-a \"suparat\" pe angajator si nu s-a mai prezentat la lucru incepand cu ziua imediat urmatoare. bun, dragoste cu sila nu se ... (vezi toată discuția)
Refuz accept plata factura prestari servicii(revenire) ovi47 ovi47 Buna ziua, in anul 2014,in lunile mai,iunie,iulie,august,firma x a prestat servicii pentru intretinerea piscinei catre firma y,desi nu a existat un contract ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral cosminamihaela cosminamihaela speza este urmatoarea:x si y frati,parintii decedati,masa succesorala-parterul unei case cu un etaj,construit din banii parintilor.etajul a fost construit din ... (vezi toată discuția)