Buna ziua !
Tagada paternitatii o poate invoca doar tatal. Dumneavoastra puteti solicita custodia copilului invocand probe in privinta paternitatii copilului, inclusiv testul ADN.
Daca insa tatal natural al copilului nu il recunoaste si avand in vedere interesul major al copilului conform legii 272/ 2004, tatal din casatorie poate obtine custodia acestuia.
Dar este absurd!! Ce fel de legi avem in tara asta???? Omul asta nici macar nu a vazut copilul decat de vreo 3 ori si vrea sa il ia doar ca sa se razbune! Tatal natural nici nu poate fi vorba sa il recunoasca pentru ca este casatorit si nu as vrea sa ii fac probleme! Chiar nu exista nici o solutie????
Conform legii, tatal copilului este sotul mamei. Intr-adevar, actiunea in tagada paternitatii apartine tatalui.
Daca tot nu doriti ca tatal biologic sa faca recunoasterea copilului, de ce nu lasati lucrurile asa, astfel incat copilul sa aibe un tata trecut pe certificatul de nastere? Poate ca acum nu ar avea importanta,mai tarziu insa, cand el va creste, este posibil sa se simta rau datorita acestui aspect. Eu cred ca aveti sanse in a obtine custodia copilului, daca sunteti o mama atenta , grijulie si devotata copiluli dvs. Iar sansa ca micutul sa aiba legaturi cu tatal ( chiar daca este doar in acte) , consider ca l-ar putea avantaja pe copil , material si moral.
Decizia insa va apartine in demersurile pe care va ganditi sa le faceti, pentru dovedirea faptului ca nu sotul dvs. este tatal , in conditiile in care credeti ca acest aspect v-ar avantaja in privinta obtinerii custodiei.
Actiunea de tagada de paternitate poate fi introdusa si de catre mama (justifica un interes si calitate procesuala activa ) , cu respectarea termenului de prescriptie de 3 ani , care curge de la nasterea copilului.
Mda...din pacate, situatia este foarte delicata. Sotul meu nu a avut nici o implicare in viata acestui copil. In acest moment, este disperat sa se razbune pe mine si stie ca singura modalitate in care poate lovi in mine este acest copil. Sunt o mama atenta si grijulie cu copilul meu si ii ofer tot ce poate fi mai bun, numai ca, din pacate, nu am foarte multa incredere in justitia romana si imi este teama sa nu il pierd pe cel mic, doar pt ca el este o persoana influenta si cu multi bani. In momentul in care ne-am despartit, eu nu i-am cerut nici un ban, nimic, tocmai pt ca nu am vrut sa il implic de nici o culoare. Mi se pare extrem de absurd, cu toate astea, ca un om care este un strain sa poata obtine custodia unui copil doar pentru ca tatal lui nu il recunoaste.