avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare cumparare

Va rog frumos sa ma lamuriti din nou in legetura cu problema mea:
Deci am cumparat un imobil am lasat fostii proprietari sa locuiasca in el mai bine de 6 luni dupa care am cazut de acord sa facem un contract de inchiriere pe inca 6 luni.
Inainte cu doua luni de finalul contractului de inchiriere eu i-am notificat sa paraseasca imobilul la data stabilita in contract ca am nevoie de acesta.Chiriasii nu au spus nimic ,dar m-am trezit cu un proces de anulare a contractului de vinzare cumparare ca cica vinzatorul ar suferi de tulburari de personalitate pe fond alcoolic.
S-a incheiat perioada de inchiriere,eu am fost cu martori si am luat imobilul in posesie,ei nu si-au luat lucrurile ,eu le-am depozitat intr-o magazie.
Sa-mi spuneti va rog frumos daca este posibil ca acesti (vinzatori chiriasi),sa ceara ordonanta prezidentiala pentru reintegrarea in imobil pina la solutionarea procesului de nulitate a contractului de vinzare cumparare?
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:05, 8 Decembrie 2009
Va recomand sa faceti o plangere penala avand ca obiect infractiunea de tulburare de posesie.In acest caz , impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Tulburarea de posesie avind ca obiect al tulburarii ,lucrurile dumealor?
Din relatarea dumneavoastra, persoanele mentionate mai sus nu mai au calitate de proprietari.
Ioana, proprietatea e proprietate si posesia e posesie. Doua Marii cu palarii diferite.
Domnului i se poate face o astfel de plangere, caci chiriasii-fosti proprietari aveau posesia casei, nu dumnealui.
Faptul de a le scoate hainele si de a intra in casa fara acceptul lor bate spre tulburare de posesie.

Da, este posibila si o astfel de reintegrare. Desi... depinde daca ei plecasera de buna-voie si nu au apucat sa-si ia si hainele, daca au unde sta, daca aveti dv. unde sta etc.
E nevoie de multe date de fapt ca sa va dam solutii concrete.
Ar fi foarte indicat ca pentru un dosar asa de serios sa aveti un avocat, aveti? Ati vorbit cu unul etc.?
Da am un avocat,acum am si posesia,si nu stiu daca cineva ,intr-o tara democrata in care dreptul la proprietate este aparat,ar putea sa ma oblige sa-i tin in continuare fara nici macar sa plateasca o chirie si cheltuieli de intretinere.In contractul de inchiriere se specifica clar data incheierii contractului.In baza contractului eu am preluat posesia.

Alte discuții în legătură

Violare domiciliu sudussrl sudussrl Am cumparat un apartament prin executare silita de la banca. Acolo e o femeie care nu vrea sa plece (nu e chirias, nu e fost proprietar), dar are domiciliul ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager drpopescu drpopescu Buna ziua. Ma vad nevoita sa va cer ajutorul intr-o problema care imi tulbura viata. Intr-un contract de vanzare - cumparare cu uzufruct viager eu si sora mea ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)