avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare cumparare

Va rog frumos sa ma lamuriti din nou in legetura cu problema mea:
Deci am cumparat un imobil am lasat fostii proprietari sa locuiasca in el mai bine de 6 luni dupa care am cazut de acord sa facem un contract de inchiriere pe inca 6 luni.
Inainte cu doua luni de finalul contractului de inchiriere eu i-am notificat sa paraseasca imobilul la data stabilita in contract ca am nevoie de acesta.Chiriasii nu au spus nimic ,dar m-am trezit cu un proces de anulare a contractului de vinzare cumparare ca cica vinzatorul ar suferi de tulburari de personalitate pe fond alcoolic.
S-a incheiat perioada de inchiriere,eu am fost cu martori si am luat imobilul in posesie,ei nu si-au luat lucrurile ,eu le-am depozitat intr-o magazie.
Sa-mi spuneti va rog frumos daca este posibil ca acesti (vinzatori chiriasi),sa ceara ordonanta prezidentiala pentru reintegrarea in imobil pina la solutionarea procesului de nulitate a contractului de vinzare cumparare?
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:05, 8 Decembrie 2009
Daca ati reluat posesia de acord cu ei, ok, daca i-ati dat afara, problema! Si problema asta e penala si ar fi o problema in conformitate cu intreaga legislatie europeana.
Sigur ca proprietatea e aparata, insa si dreptul la domiciliu si o viata privata; si din cele doua, primeaza dreptul personal si nepatrimonial (dreptul la domiciliu), caci la celalalt se pot acorda despagubiri in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare domiciliu sudussrl sudussrl Am cumparat un apartament prin executare silita de la banca. Acolo e o femeie care nu vrea sa plece (nu e chirias, nu e fost proprietar), dar are domiciliul ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager drpopescu drpopescu Buna ziua. Ma vad nevoita sa va cer ajutorul intr-o problema care imi tulbura viata. Intr-un contract de vanzare - cumparare cu uzufruct viager eu si sora mea ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)