Buna ziua, pe data de 5.11.2017, am fost depistat de catre politie conducand cu permisul suspendat, dupa 2 ani ..am primit urmatoarea sentinta.Solutia pe scurt: În baza art. 396 al. 1, 4 C. pr. pen., raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii conducere fără permis, prevăzută de art. 335 al. 2 C. pen., cu aplicarea art. 396 al. 10 C. pr. pen. În baza art. 83 al. 1, 3 C. pen., amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. .
Domni avocati, nelamurirea mea este, mai pot recupera permisul inapoi ?? Si in cat timp imi vine hotararea judecatoreasca, mentionez ca pe 19.12.2019 am primit minuta ij cutia postala..va rog frumos lamuritima si pe mine daca imi mai pot recupera permisul? Va multumesc.
Probabil cei de la Sectie nu au implementat in sistem dosarul penal si dvs vi s-a restituit permisul ca urmare a expirarii termenului de suspendare.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si construiti impreuna strategia apararii.
Va recomand sa nu conduceti in aceasta perioada pana nu se lamuresc lucrurile, riscati un alt dosar penal.
In cazul infractiunii prev. de art. 335 alin.2 c.p. se elibereaza dovada fara drept de circulatie si cat dureaza solutionarea dosarului penal aveti dreptul de circulatie suspendat.
Va multumesc foarte mult pt raspuns . M-am gandit ca dupa 9 luni de zile sa nu-l implementeze ? oare nu e si vina lor ? Si v-as mai intreba , de ce nu m-au chemat la tribunal , mi-au spus sa vin la Udriste .
Dosarul se afla in faza de urmarire penala, se administreaza probe. Este vina lor ca nu l-au implementat dar v-au adus la cunostinta cand v-au intocmit PV de constatare a infractiunii flagrante, probabil si ulterior ca veti avea dreptul de conducere suspendat cat dureaza cercetarile.
Daca o sa vi se intocmeasca inca un dosar penal, lucrurile se vor complica dramatic ptr dvs.
Eu va inteleg , dar nu am bani de avocat , am rămas si fara servici , am fost disponibilizat . Intrebarea mea ar fi daca risc sa fac pușcărie , asta e intrebarea care nu-mi dă pace , Orice alta pedeapsa as suporta-o .