avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație de proprietari dubioasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație de proprietari dubioasa

Mi-a venit factura la întreținere și îmi apare cheltuieli în plus de la alta adresa, alt bloc față de care locuiesc eu împreună cu vecinii mei. Asociația are dreptul de a-mi imputa cheltuieli de la alt bloc? Menționez că la această datorie are cota parte fiecare vecin mai puțin doi de pe scara mea. Ei justifică că e o datorie la apa de la cel care a construit blocurile, și pentru a nu rămâne scara aceea fără apă ne-a împărțit datoria la toti, adică și cei care nu locuiesc la acea scară. Este posibil așa ceva, să-ți imputa o datorie de la alt bloc?
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2020
Mierebio, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:51, 21 Ianuarie 2020
Nu este legal ce fac.
Este datoria celui care a construit blocurile, sa o recupereze de la dumnealui.
Dvs. contestati lista de plata la presedinte si atasati la contestatie si index-ul contorului, pentru a demonstra consumul de apa, si ata platiti ( plus cota ce va revine din eventualele pierderi de pe coloana dvs. de la bloc).
Eu pun intrebarea: aveti sa nu aveti asociatie de proprietari?
Ca este dubioasa sau nu - este treaba dvs., a membrilor.
Faza cum ca unii proprietari au cota-parte indiviza si altii nu au este de-a dreptul hazlie, ca sa nu zic altceva...
Aș putea încărca o fotografie dar nu știu cum. Ei au motivat că cei doi vecini nu stau permanent și de aceea sunt scutiți.
Nu ma intereseaza ca X este scutit din N motive...
Ma intereseaza cum de va pune pe dvs., locatarii acelui imobil, sa platiti ceva ce nu ati consumat?
Sunt pierderi cauzate de constructor...sa le plateasca dumnealui.
Nu vrea benevol, il actionati in instanta si atunci o sa plateasca mult mai mult...
Dar daca dvs. va convine sa platiti ce nu ati consumat...puteti plati...
Nu-mi convine, constructorul este in faliment, iar blocurile respective oarecum nu au fost finalizate, mă gândesc că este un contor de șantier. Blocurile alea sunt aduse la un stadiu de finalizare de locatari. La adunarea generala in care s-au adunat 5% cică s-a hotărât să participăm cu toții la datorie mai puțin cei care nu locuiesc permanent. Eu nu am înțeles de ce asociația ne administrează la comun dacă noi avem contor la apa pe fiecare scară, mă gândeam că e normal să administreze fiecare scară cu bucătăria ei. Și întrebarea rămâne aceeași,are voie sa ne administreze la comun și să-mi bage cheltuieli ce nu tine de imobilul meu? Personal nu am vrut sa mă administreze aceasta asociație, și nici nu sunt membru dar sunt băgat în aceeași oală că și vecinii
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
Mierebio, utilizator

Alte discuții în legătură

Bloc nou cu trei apometre principale marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor. De curind am aflat ca avem la bloc nou de 7 luni pierderi de apa de 800 mc. Noi avem ca orce bloc cite un apometru principal la fiecare scara , ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)