avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... documente medicale necesare pentru dovedirea ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

documente medicale necesare pentru dovedirea deteriorării stării de sănătate a persoanelor cu handicap

Ce documente medicale, trebuie să întocmească medicul specialist pentru a dovedi că afecțiunea unei persoane încadrate într-un grad de handicap a generat deficiențe funcționale și sau structural anatomice într-un stadiu ireversibil și care nu poate urma programe de recuperare?
Vă multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 22 Ianuarie 2020
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_305...
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsul dat. Eu ma refeream la prevederilor art.59 (1) lit. c) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, unde se precizeaza faptul ca persoanele cu handicap au obligatia să se prezinte pentru reevaluare la solicitarea structurilor competente în domeniu, cu excepția persoanelor cu handicap a căror afecțiune a generat deficiențe funcționale și/sau structural anatomice într-un stadiu ireversibil, care nu pot urma programe de recuperare si pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent de valabilitate a certificatului de incadrare în grad și tip de handicap.
In acest context am intrebat ce documente trebuie sa intocmeasca (analize, radiografii, CT, etc.) medicul specialist pentru a arata ca boala/afectiunea unei persoane cu handicap a generat anumite deficiente ireversibile.
Comisia de evaluare stabileste termenul permanent de valabilitate a certificatului de handicap si tipul de handicap, dupa cum singur mentionati.
La comisie se depun documentele medicale emise de medic - foaia medicala de urmarire, internarile, recomandarile medicale, tratament, analize, radiografii, etc. - toate documentele medicale intocmite pe care le detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente medicale necesare pentru dovedirea deteriorării stării de sănătate a persoanelor cu handicap Sandu Mosu Sandu Mosu Ce documente medicale, trebuie să întocmească medicul specialist pentru a dovedi că afecțiunea unei persoane încadrate într-un grad de handicap a ... (vezi toată discuția)
Legalitate reevaluare persoana cu handicap. Danny86 Danny86 Sunt persoana cu certificat de handicap grav din anul 2001 pana in anul 2007, cand am primit un certificat cu valabilitate permanenta, valabil si in ... (vezi toată discuția)
Legea 448 si comisia de evaluare a persoanelor cu handicap Boldi_Melinda Boldi_Melinda Sunt o persoana cu dizabilitati si in anul 2009 am primit la Maramures dupa contestatie la Bucuresti gradul I, permanent fara asistent personal. In vara ... (vezi toată discuția)