Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Bună ziua,
Care este termenul pt crearea unui cont în sistem la oficiul national de spălare a banilor în 2020? se poate face și după expirarea termenului de 180 zile prevăzut la art. 60 alin.(3) din Legea nr. 129/2019? ....am citit pe site la ei ca se poate face crearea contului si dupa data de 21 ian 2020?.... Trebuie sa își creeze cont orice societate comerciala din romania, chiar și microintreprindere?
(1) Entitățile raportoare au obligația de a desemna una sau mai multe persoane care au responsabilități în aplicarea prezentei legi, cu precizarea naturii și limitelor responsabilităților încredințate, ale căror nume vor fi comunicate Oficiului, exclusiv în format electronic, prin canalele puse la dispoziție de către acesta.
...
(4) Dispozițiile alin. (1) nu sunt aplicabile persoanelor fizice ce au calitatea de entitate raportoare, precum și entităților raportoare prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. i).
Iar art. 5 alin. (1) lit. i).:
i) alte entități și persoane fizice care comercializează, în calitate de profesioniști, bunuri sau prestează servicii, în măsura în care efectuează tranzacții în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, indiferent dacă tranzacția se execută printr-o singură operațiune sau prin mai multe operațiuni care au o legătură între ele.
Deci va veti crea cont cand aveti tranzacții în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, pentru ca nu sunteti printre entititatile de la celelalte litere de la art 5 alin 1.
Lege 129/2019
juridic22
Bună ziua!
Date fiind modificările intervenite la legea pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, mă puteți ajuta ... (vezi toată discuția)
Raportarea prin declarația 406 poate fi dificilă și complicată, în special în ceea ce privește colectarea și verificarea datelor din diverse surse. Problemele pot apărea din diverse motive, cum ar fi erori de import/export, probleme de reconciliere a conturilor, erori de codificare a conturilor, dificultăți în găsirea informațiilor necesare și multe altele.
În cadrul cursului, vom discuta despre cele mai frecvente probleme întâlnite în raportare, cele mai bune practici în materie de verificări și corelații SAF-T, cum să faceți față problemelor și erorilor care pot apărea în timpul procesului de raportare, astfel încât să le rezolvați într-un mod profesionist și eficient.