avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara?

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate in rezolvarea unei dileme.Poate cineva a avut acest caz.
Eu sunt societatea X din Romania inregistrata ca platitor de TVA.Achizitionez marfa de la societatea Y din Elvetia,firma ce are mai multe sucursale in alte tari (Germania,Italia,Polonia,etc).Eu primesc o factura de la societatea Y cu un cod TVA valid in VIES inregistrat in Germania,cu mentiune "livrare intracomunitara".Transportul este organizat de mine,transportatorul ridica practic marfa din Elvetia.Se plateste in vama la TYGEN Elvetia o suma de 50-60 euro care ar fi o taxa speditie.
Eu consider cumpararea o achizitie intracomunitara tinand cont de codul TVA din Germania?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 09:41, 21 Ianuarie 2020
Din moment de ridicati marfa din Elvetia nu este o achizitie intracomunitara.
Eu spun sa luati legatura cu furnizorul si sa-i cereti factura cu C.IF. de Elvetia.
In orice caz mergeti la vama romaneasca, platiti taxe vamale de import si T.V.A.
Nu declarati aceasta achizitie in declaratia 390 si nu inregistrati in contabilitate o achizitie intracomunitara pentru ca este import.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import cu factura din ue stematud stematud Achizitionam materiale de la un furnizor din UE, cu cod valid de TVA intracomunitar, la el in tara. Materialele vin dintr-o tara non UE, noi ne ocupam de ... (vezi toată discuția)
Importuri !!! stefpasca stefpasca Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)
Tva ue si non ue doinalisandru doinalisandru Cumpar marfa din UE-Polonia si vand direct din Polonia in SUA. Marfa nu tranziteaza Romania .Ambele firme sunt platitoare de TVA , cu coduri valide. Vama se ... (vezi toată discuția)