avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ce inseamna asta? am pierdut procesul sau nu ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ce inseamna asta? am pierdut procesul sau nu ?

asta scrie pe internet despre cazul meu >>>>>>>>>>avand nevoie de timp pentru deliberare - amanat pronunţarea la data de 26.11.2009 Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petentul SMEDREA BOGDAN ALEXANDRU, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria CC, nr. 3641377, încheiat la data de 15.06.2009, de către intimat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 26.11.2009.
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 10:46, 5 Ianuarie 2010
colegul Castro s-a exprimat gresit:
Da, plangerea dvs a fost respinsa. Instanta a considerat ca dvs nu v-ati dovedit nevinovatia. Ceea ce este, dupa cum arata si colegul Andrei_pap, gresit, tocmai in lumina noilor interpretari date OG 2/001 survenit prin Anghel contra Romaniei.
trebuie declarat recurs si sustinut...de un avocat.
No offence :">
@ andrei_pap
Cu tot respectul este extrem de binevenita nuantarea pe care ati facut-o. Va rog sa ma credeti ca am avut in vedere cauza Anghel vs RO cu toate consecintele pe care aceasta le-a creeat pentru jurisprudenta noastra in materie contraventionala.

Insa nu impartasesc opinia potrivit careia instanta trebuie sa se roage de una din parti sa-si formuleze probatiunea.

User-ul a studiat la bara dosarul la primul termen, dupa care probabil, la al doilea termen au venit baietzii cu pozele. Eu cred ca din acest motiv i s-a respins plangerea. Poate primim ceva informatii suplimentare din partea userului
...dar instanta nu trebuie sa se roage de parti, instanta trebuie sa aplice corect, in spiritul si litera legii, prevederile interne in materie (art.34 O.G.2/2001) -deci sa procedeze ex officio la unele verificari- si cele comunitare (Conventia) respectand dreptul la un proces echitabil.

....instanta trebuie sa tina seama de jurisprudenta CEDO si de faptul ca materia contraventionala este asimilata celei penale, si chiar daca legiuitorul roman a stabilit ca procedura de solutionare a plangerii contraventionale este de competenta instantei civile si ca dispozitiile O.G.2/2001 se completeaza cu cele din CPC (art.47 O.G.2/2001), acest aspect nu este de natura sa inlature "principiul egalitatii armelor" care se impune si in procedura civila nu numai in proc.penala (vezi cauza Dombo Beheer B.V. contra Olandei § 33 la CEDO), in caz contrar contravenientul ar fi pus intr-o situatie defavorabila, iar simplul fapt ca el este pus in situatia sa isi dovedeasca nevinovatia, trezindu-i sentimentul ca ar fi vinovat, ca judecatorul pleaca de la rationamentul ca petentul ar fi vinovat (chiar daca vinovatia nu a fost inca retinuta printr-o hot.jud.definitiva ci doar in continutul unui act.administrativ a carui prezumtie trebui rasturnata, desi aceasta prezumtie trebuie sa opereze in limite rezonabile, dupa cum spuneam mai sus) si ca trebuie sa dovedeasca opusul, contravine art.6 din CEDO (vezi cauza Minelli c. Elvetiei, cauza McHugo c. Elvetiei la CEDO)

Sunt atatea de discutat pe aceasta tema, oricum este de salutat faptul ca unele instante incep sa nu mai trateze cu superficialitate chiar si un "banal dosarel" contraventional si constientizeaza ca este f.important sa fie respectate exigentele Conventiei EDO -daca intr-adevar sa incearca reformarea justitiei si castigarea increderii justitiabililor-, din pacate aceste instante sunt in minoritate, inca...

Numai bine va doresc !!!
treaba sta cam asa ... la prima infatisare ia m cerut doamnei judecatoare sa imi aduc politia la dosar poze sau filme cum ca eu as fi incalcat linia continua la a doua infatisare am cerut dosarul la bara si ma m uitat in el singurele dovezi un dosar erau cele puse de mine poze clare care arata k eu nu am taiat o linie continua . cum ma scoate pe mine vinovat domle cand ii bag mura in gura ca nu e asa???? oare numa in ro se intampla asa ceva? sper sa vada toti judecatorii postu meu si sa se uite pe dosarele alea atent nu sa le fusereasca !!!!!!!!

PS: nu a venit nimica acasa eu de unde stiu cand se termina ceva 15 zile?
PS2: vreau sa dau si politistul in judecata pentru ca sia batut joc de mine , de ce? pentru simplu motiv ca la m chemat sa vada ca nu e linie continua si el a zis catre mine sa nu ma iau cu el in gura ca poate ma lasa si fara permis . cum ati reactiona voi in astfel de situatii cand stiti ca nu sunteti vinovati ?
? cand trebuie sa imi apara sentinta acasa? a trecut ceva timp si nu a aparut inca .... ce fac mai astept sau ?

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala: cum pot aduce dovezi in instanta? stelutaanuti stelutaanuti Buna ziua, Am primit o amenda pentru neacordare de prioritate pietoni. Pe procesul verbal am scris ca nu sunt de acord cu cele mentionate ( pietonul ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate melcsy melcsy daca agentul de circulatie cine l-a oprit a fost singur, fara nici un martor se poate contesta procesul verbal de contraventie?..ce sansa de castig sunt? care ... (vezi toată discuția)
Ordonanta privind regimul juridic al contraventiilor Admin Admin Ordonanta Guvernului nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor. Ordonanta a fost adoptata la 12/07/2001. Ulterior, a fost modificata de: ... (vezi toată discuția)