avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contrcat de munca - Pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contrcat de munca - Pensie limita de varsta

Buna ziua, apelez la dumneavoastră, sa îndrumați cum e corect sa procedez, in situatia mea. Am primit decizia de pensie limita de varsta pe 16.01, emisă ni 09.01. In decizie scrie ca incepand cu 17.11 se face trecerea de la pensia de invaliditate gr.3, la pensie limita de varsta, eu fiind născută pe 28.01.1961 si beneficiind de o reducere a varstei de pensionare de 4 ani si 4 luni, pentru perioada lucrată în gr. a 2a.. Problema e, ca eu sant im concediu boala până pe 31.01 si conform bolii, as beneficia de cm, până la 30.05 2020, situatie care m-ar ajuta mult in investigațiile medicale ce trebuiesc făcute. Este corect sa incasez pana in mai pensia si cm si sa incetez contractul de munca, cu 01.06.2020., sau daca nu, cum e corect procedez? Va multumesc anticipat pt. raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 22 Ianuarie 2020
Nu este corect , intrucat raportul dvs de munca a incetat de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare .

De asemenea, pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, eu lucrez in sectorul bugetar in si urmeaza sa implinesc ... mac#123 mac#123 Buna Ziua, Eu lucrez in sectorul bugetar in si urmeaza sa implinesc limita de varsta de pensionare de 65 de ani in luna septembrie 2023. Se pare ca se ... (vezi toată discuția)
Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: astazi am primit o copie a deciziei de pensionare pentru limita de varsta pentru o salariata care ... (vezi toată discuția)