avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Venituri dividente SRL
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Venituri dividente SRL

Intrebare .
SRL A este asociat cu o persoana fizica formand SRL B , la sfarsit de an dupa repartizarea dividentelor ce impozit plateste SRL A la incasarea acelor venituri din dividente ? Cum se vor scoate acei bani primiti din dividente din contabilitate ? Dar si ce impozit plateste SRL B pe distribuirea acelor dividente catre SRL A ?
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 14:04, 23 Ianuarie 2020
Buna ziua,

Impozitul e 5%.Daca soc 1 detine mai mult de 10% din soc 2, de o perioada mai mare de un an, impozit dividende e zero.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende 2016 cristipetre cristipetre persoana fizica care are venit din dividente plateste impozit pe venit ? ce impozit platesc la dividentele anilor anteriori 2010- 2015 daca urmeaza sa le iau ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon dividende plata cass? buna ziua, eu impreuna ... Andreea9001 Andreea9001 Depasire plafon dividente plata cass? Buna ziua, Eu impreuna cu un asociat (50% si 50%) detinem un SRL infiintat in anul 2020. In perioada 2020-2022 am ... (vezi toată discuția)
Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)