avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actualizare statut Asociatir de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actualizare statut Asociatir de proprietari

Am preluat de curând asociația de proprietari în funcția de președinte, însă la Statut nu am găsit următoarele documente: procesul verbal al adunării generale cu semnăturile, acordul de asociere și tabelul cu locatari. Cum trebuie să procedez pentru actualizarea Statutului cu toate documentele aferente?
Am făcut cerere la Judecătorie pentru a le cere în copie, dar nici aceasta nu le-a găsit, motivand că a trecut foarte mult timp de la înregistrarea acestora la Judecătorie.
Precizez faptul că Statutul este conform Legii 196/2018.
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 19:48, 25 Ianuarie 2020
Primul lucru care trebuia facut cand ati preluat functia de presedinte , era sa intrati in posesia statutului asociatiei si va intreb :
- ce documente ati preluat de la fostul presedinte ? sau ati avut o " intelegere " !
Incercati la banca unde aveti contul, Aflati la ce agentie a fost deschis contul, acolo e dosarul asociatiei. Oricum trebuie sa mergeti sa va treceti ca imputernicit si, cu un zambet +/- etc, rugati sa va faca copii dupa toate actele din dosar. Dupa aia mai vedeti daca sau pe unde va trebuie originalele.
Alt pas este sa scoateti extras colectiv de informare ca sa vedeti cine sunt proprietarii astazi. Confruntati cu acordul de asociere si aflati cine mai e membru la AP.
De aici incolo e apa de ploaie:))
Procesul verbal al adunarilor generale...cautati registrul unic in care se consemneaza succesiv si cronologic toate procesele verbale ale adunarilor generale
Acordul de asociere nu este unic
Ar trebui sa existe dosar cu acordul individual al proprietarilor care au inteles sa incheie acord de asociere cu asociatia de propretari
Tabelul cu locatari...care locatari???
Verificati datele consemnate in cartea de imobil
Am si eu o problema similara. Cei de la banca mi-au cerut statutul asociatiei in care sa figureze numele actualului presedinte. Mentionez ca am statutul de la vechiul presedinte insa banca Raiffeisen refuza sa actualizeze datele.

Cum se actualizeaza un statut al asociatiei de proprietari ? Care este procedura cap-coada ?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
stanciu4444, utilizator
Verificati ca nu cumva in statutul AP sa scrie numele presedintului (in cuprins, nu la semnaturi) si/sau ca se va actualiza la schimbarea presedintelui.
In caz ca nu scrie asa ceva:
- in L 196/2018 art 15 alin (4) se arata ca scopul statutului nu este de a prevedea numele presedintelui;
- nu exista aceasta prevedere nicaieri in cuprinsul L 196/2018
- statutul-cadru aprobat prin Ordinul 1058/2019 MDRAP nu prevede includerea numelui presedintelui; deci chiar daca faceti unul nou, tot n-o sa fie bun dupa parerea lor.
Poate v-au confundat cu alte băzdrâgănii de IMM-uri.
Daca nu va intelegeti la acea agentie, faceti scris la centrala.
Dupa care, varianta cea mai buna, mutati-va la alta banca. Asociatia noastra a deschis cont de curand cu statut din 1900 toamna - nu la Raiff.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2020
CipM, utilizator

Alte discuții în legătură

Actualizarea numelui membrilor comitetului ales in asociatia de proprietari catalin.vancea24 catalin.vancea24 Buna ziua, dupa sedinta statutara in care a fost ales presedintele si comitetul executiv dupa demisia presedintelui si comitetului vechi, noul presedinte si ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte cu acte oficiale. Cornelia Muntean Cornelia Muntean Pe scurt: La asociatia noastra de proprietari s-a schimbat cu ocazia unei sedinte presedintele. Avem procesul verbal al sedintei si semnaturile celor ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)