avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza de neconcurenta

Buna ziua,
-Inteleg din codul muncii cum ca, clauza de neconcurenta se incsrie intr-un contract inca de la incheierea acestuia ( sau apare pe parcursus derularii CIM pri act aditional) cu toate alementele prevazute in negocierea dintre salariat si angajator;
-Totodata, nu imi este clar modul de consemnare a indemnizatiei in CIM , se calculeaza procentual din valoare veniturilor brute din ultimele 6 luni inainte de incetare CIM; dar in contract cum mentionez? exact asa ,, 70% din valoarea veniturilor brute din ultimele 6 luni inainte de incetare CIM pe o perioada de 2 ani de la data incetarii CIM''?
-de la incetarea CIM angajatorul urmeaza ca 2 ani de zile sa ii plateasca acea suma negociata, dar cum se va plati? nu intra in statul de plata.
-In D112 se prinde aceasta indemnizatie de neconcurenta? daca da, cum, la ce rubrica, salariatul ne exixtand in D112

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 23 Ianuarie 2020
Indemnizaţia de neconcurenţă lunară datorată salariatului nu este de natură salarială, se negociază şi este de cel puţin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei încetării contractului individual de muncă sau, în cazul în care durata contractului individual de muncă a fost mai mică de 6 luni, din media veniturilor salariale lunare brute cuvenite acestuia pe durata contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta Marco_S Marco_S Stimati domni, stimate doamne, As avea o nelamurire referitoare la indemnizatia de neconcurenta prezenta in Contractul meu Individual de Munca si sper sa ma ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul indemnizatie de neconcurenta - bonusuri nonearfear nonearfear Va rog sa imi spuneti daca bonusurile primite in decursul ultimelor 6 luni ale contractului de munca, intra la baza de calcul a indemnizatiei de neconcurenta. (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta. Cristian Raduta - Birou de Mediator Cristian Raduta - Birou de Mediator Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns referitor la clauza de neconcurenta prevazuta de art.21 Codul Muncii. Am intales din cuprinsul codului ca ... (vezi toată discuția)