avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Revocare Comitet Executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Revocare Comitet Executiv

Buna seara.
Suntem o Asociatie de proprietari cu aproximativ 100 de membrii, acum un an a fost ales un nou Comitet executiv si un nou Presedinte. Dupa alegeri au inceput sa apara tot felul de nereguli in funcionarea acestui Comitet, in sensul ca nu respecta hotararile Adunarii generale sau le reinterpreteaza dupa bunul lor plac, nu afiseaza niciodata fotocopii sau macar un sumar al sedintelor de Comitet, isi depasesc in mod constant atributiile conferite de legea 196/2018 in sensul ca vor sa concedieze angajatii Asociatiei fara mandatul Adunarii generale, incearca sa ne poarte in procese cu tertii pe motive derizorii. Acum se apropie Adunarea generala anuala si suntem mai multi membrii ai asociatiei nemultumiti si am dori sa revocam acest Comitet executiv cu tot cu Presedinte, in legea 196/2018 la art.53 lit. a scrie ca Adunarea generala alege si revoca comitet, presedinte, administrator si cenzori.
In lege nu este specificat care sunt pasii sau modalitatea de revocare, se poate face aceasta propunere de revocare in cadrul Adunarii generale sau trebuiesc facute plangeri pe la primarie si urmati anumiti pasi birocratici?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: madelena-elena , utilizator 11:01, 21 Iulie 2021
Varianta 1. Ca sa ajungeti sa votati in sedinta trebuie ca subiectul sa fie pe ordinea de zi.
Ca sa ajunga pe ordinea de zi trebuie sa fi fost stabilit de CEx/presedinte odata cu convocarea (vezi să nu) sau sa fie aprobata introducerea pe ordinea de zi in timpul sedintei care decurge asa:
- un membru ridica mana
- presedintele ii da cuvantul daca vrea (el conduce sedinta conf legii)
- membrul propune introducerea pe ordinea de zi a unui nou subiect: demitere + alegeri
- se voteaza introducerea (nu se stie cu ce rezultat)
- daca propunerea trece, se ajunge la discutarea subiectului dupa cele ce erau deja pe ordinea de zi;
- se discuta subiectul care inseamna: demiterea (incetarea mandatului) CEx si presedinte si se voteaza; daca trece => desemnarea si votul noului CEx; propunerea noului presedinte (verificati acceptul lui) si votul;
- mandatarea proaspetilor alesi: ce, cat, cum
In termen de 5 zile respectivii aduc țidule cum ca sunt mai albi ca laptele de mamă, altfel o luati de la inceput pt functiile neacoperite, de data asta cu noii alesi in frunte daca aduce vreunul hartie sau folositi varianta 2 (doar ca puteti coopta pe oricine, acum subiectul fiind altul)

Varianta 2. Numarati cati sunt acei "multi membri ai asociatiei nemultumiti", vedeti daca reprezentati 20% si convocati o alta sedinta cu ordinea de zi 'demitere si alegeri', v art 47 alin (3) pct b). Daca se intrunesc conditiile legale ale AG, purcedeti la ultimele 2 subpuncte de mai sus.

Simplu ca buna ziua

Disclaimer: nu garantez ca n-am uitat nimic si ce-am insiruit e perfect:)))
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
CipM, utilizator
Alegeerea si revocarea reprezentantilor asociatiei de proprietari este atributul exclusiv al membrilor proprietari care se presupune ca detin motive intemeiate pentru schimbarea acestora

Da, corect! Dar autorul postării a intrebat de procedura, nu de cine poate sa-i revoce!
Stiti procedura de revocare ??
ynocentta a scris:

Alegeerea si revocarea reprezentantilor asociatiei de proprietari este atributul exclusiv al membrilor proprietari care se presupune ca detin motive intemeiate pentru schimbarea acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un pfa? Sever Simion Sever Simion Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un PFA? Mutlumesc. (vezi toată discuția)
Adunarea generala, comitetul executiv si sistemul propriu de penalizari eliasav eliasav Topicul \"penalitatile se sterg integral\" http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_200464/Penalitatile-se-sterg-integral.html contine ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)