Bună seara, s-a demarat o lucrare pentru instalarea unei țevi de gaz (pentru centrale probabil) prin interiorul scării de bloc. De la parter la ultimul etaj. Este legal sa fie in interior? Nu ar trebui trasă pe afară? Este in București. Mulțumesc
Menționez că a fost întrebat administratorul și răspunsul primit a fost că nu vrea să afecteze estetica blocului
Cred ca va îngrijorați degeaba și ați inventat un drob de sare. Nu le va cere nimeni nimic legal părinților dvs., dacă nu doresc sa se racordeze la acea conducta. Conducta nu este proprietate comună a tuturor, ci doar a celor care se folosesc de ea și ei sunt singurii responsabili pentru cheltuieli legate de sistemul de detecție scurgeri de gaze.
Conform legii 196 /2018 aceasta cheltuiala intra la capitolul serviciu pentru beneficiari și va fi achitata doar de beneficiarii acelei alimentari cu gaz.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri. Să sperăm că va fi OK. Cum am spus, îngrijorarea mea provine din teama că nu știu cât de mult se respectă procedurile în situații de genul ăsta în România. După tragedii că Grenfeel și Colectiv sper că autoritățile sunt mai atente. Eu țin minte când eram copil că cei de la gaze verificau țevile cu o lumânare aprinsă :))
Încă o dată, mulțumesc pentru răbdare și răspunsuri
Instalarea conductei generale de alimentare cu gaz este legal sa se execute in conformitate cu proiectul tehnic al constructiei si se realizeaza in interiorul condominiului pentru ca ulterior sa se faca racordul individual al consumatorilor si al anexelor de siguranta
S-a referit la detectoarele de gaze (atat din locuinte cat si pe casa scarii) si posibillitatea de inchidere automata a valvei de la intrare - daca se anexeaza asa ceva.
Inteleg ca autorul topicului a vazut multe la viata sa - coloane de gaze montate pe exteriorul cladirii, verificarea etansietatii cu lumanarea....
Poate ati ramas in urma cu numerotarea anilor si nu mai stiti pe unde ne aflam. Cer scuze, dar nu pot sa cred o asemenea situatie.
Cat cu trecutul strazii - asa este, dar se spune ca intr-o localitate erau doar doua persoane care aveau in proprietate autoturisme si totusi, la un moment dat, intr-o intersectie, acestea s-au ciocnit! Deci se poate si asa.
Apoi, cu trecutul strazii, a fost un exemplu nevinovat, asa ca sa intelegeti ca orice este posibil !
Asa cum s-a mai afirmat, firma care se ocupa cu instalarea / modificarea instalatiei de furnizare a gazelor naturale, lucreaza la nivelul anului 2020, cu proiecte si normative la zi - din toate punctele de vedere si mai ales trebuie sa le respecte . Nimeni (este vorba de firme), nu lucreaza fara sa respecte " la sange" toate prevederile legale, pentru ca altfel, in caz de o intamplare la care dvs. v-ati referit, plateste foarte scump si nu vreau sa insist...
V-as sfatui sa mergeti sa discutati la as. prop. ca coloana de gaze naturale sa fie dimensionata pentru a putea deservi toti proprietarii din scara, pentru ca mai devreme sau mai tarziu, toti au sa doreasca separarea de masura, adica sa achite doar ceea ce familia lui a consumat.
Noi asa am facut si am evitat numeroasele discutii - o mare parte dintre acestea au aparut si pe forum - ca iata, proprietarii conductei sunt eu si daca vreau dau si la altii daca nu vreau, nu dau, sau dau daca-mi dai atat...
Este bine sa se discute de la inceput, stabiliti costurile si va luati grija.
Succes!