avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Circulatie

Am fost amendat cu suspendarea permisului 30 zile.
Am facut contestatie si am facut cerere sa imi iau permisul.
Am fost ocupat si am luat permisul dupa 30 zile.
Politia mi a dat o instiintare ca daca pierd procesul sa duc permisul la ei pentru inca 30 zile.
E legala aceasta solicitare?
Permisul a stat la ei 30zile, trebuie sa mai stea inca 30zile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:32, 26 Ianuarie 2020
Ati uitat certificat grefa. Este cumva in RA/OUG 195/2002 si nu vad eu? Scrie in lege care sunt procedurile de recuperare permis? NU! Am cerut exemple nu reluari... Ce nu scrie la lege este in regulile interne ale celor de la rutiera! QED!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020
Adyconst, utilizator
Unde a întrebat cel care a deschis acest topic de certificat de grefa? A spus deja ca a recuperat permisul de la politie. Era interesat de altceva.

Eram sigur ca nu puteți răspunde la întrebarea pusa, asa ca ma retrag din aceasta discuție. Nu am cu cine și de ce purta un dialog. Absurd.

Nu aveți ce sa mai demonstrați.

latka, utilizator
La un moment dat asta era o practica pentru a scapa de suspendarea permisului.
Schema era urmatoarea:
1. Plangere contraventionala depusa la alta judecatorie decat cea competenta (pentru trecerea timpului) si scoaterea certificatului de grefa
2. Contravenientul nu se prezenta cu certificatul de grefa la politie pentru a ridica permisul si pentru a se face modificarile in baza de date a politiei ( in baza de date a politiei perioada de suspendare curgea)
3. Contravenientul circula in baza certificatului de grefa
4. Dupa ce treceau sa zicem cele 30 de zile de suspendare, contravenientul isi ridica permisul de la politia rutiera si renunta la proces fara sa execute vreo suspendare

Au fost destule cazuri care s-au lasat cu dosare penale in urma prezentarii de contravenient a certificatului de grefa, politia aducand argumentul ca in baza lor de date permisul este suspendat.

@latka, ce am povestit eu aici e 100% adevarat, exista si articole pe tema asta destule, le pot pune la dispozitie pentru edificare

Eu am mai spus pe aici, baza de date a politiei e Sfanta, e Biblie.

PS: Cineva o data la ghiseu spunea despre respectivul articol din lege unde scrie ca plangerea introdusa suspenda sanctiunile si bla bla... avea la el si certificatul de grefa, la care politistul intoarce monitorul si ii arata ca respectivul are dreptul de conducere suspendat in baza de date...restul nu mai conteaza e doar baza de date a lor !

@VONPAUL006 daca politia nu stia de proces va puteati lua permisul inapoi, oricum depinde si de ce judete vorbim, inainte aveau practici diferite, acum s-au mai uniformizat ca sa zic asa, legal e cum spune domnul @latka
@Mihnea Dorian
Eu nu contest nimic din ce spuneți, ba mai mult, nu contest faptul ca politia are propriul sau mod de a interpreta legea, uneori. Am scris deja despre faptul ca folosește alcoolmetre pe post de fiole de test, dar ia în considerare valorile indicate, ca radarele au o problema de legalitate și altele...

Subiectul este însă urmatorul: o persoana și-a ridicat cu certificat de grefa permisul de la poliție, considerând ca dacă au trecut cele 30 de zile a trecut și suspendarea. Politia l-a informat în scris ca, în cazul pierderii procesului, ar urma sa predea permisul pentru executarea celor 30 de zile de suspendare.

In acest context am considerat ca singurul răspuns corect este: politia nu a greșit, aplicând art. 118 alin. 2 din Oug 195 /2002.

Considerați ca poliția a săvârșit vreun abuz?
latka, utilizator
Nu a savarsit politia niciun abuz in acest caz, in ultima fraza chiar am spus ca legal e cum spuneti dvs. Am vrut doar sa mentionez ca si politia cateodata mai aplica legea dupa ureche.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 30 zile catalinion84 catalinion84 Buna seara, Va rog sa imi spuneti si mie daca am primit amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 30 zile ptr neacordare prioritate trecere pietoni ... (vezi toată discuția)
Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)
Am făcut contestație și nu am ridicat permisul in termene de 15 zile Adrrianm112a Adrrianm112a Buna ziua ! Am o problema și nu știu ce ar trebui făcut . Mi-a fost reținut permisul pentru 3 luni de zile depășind limita de viteza , am făcut ... (vezi toată discuția)