avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Circulatie

Am fost amendat cu suspendarea permisului 30 zile.
Am facut contestatie si am facut cerere sa imi iau permisul.
Am fost ocupat si am luat permisul dupa 30 zile.
Politia mi a dat o instiintare ca daca pierd procesul sa duc permisul la ei pentru inca 30 zile.
E legala aceasta solicitare?
Permisul a stat la ei 30zile, trebuie sa mai stea inca 30zile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:32, 26 Ianuarie 2020

Mihnea Dorian a scris:

Nu a savarsit politia niciun abuz in acest caz, in ultima fraza chiar am spus ca legal e cum spuneti dvs. Am vrut doar sa mentionez ca si politia cateodata mai aplica legea dupa ureche.

Dl Dorian, ei nu spun ca o aplica dupa ureche... Ei mi-au spus ca astea sunt normele lor interne! Adica am avut permisul suspendat 4 luni, nu l-am predat, am cerut prin email sa-mi comunice data la care incepe suspendarea, eu fiind mai mult plecat peste hotare, am avut o "inspiratie" si la 5 zile dupa cele 120 legale, am intrebat la relatii cu publicul in ce situatie este carnetul meu: suspendat sau nu! Spre stupoarea mea am aflat ca inca figuram ca suspendat!!! Raspunsul lor: norma interna! Cerere, copie CI si am "reintrat" in legalitate! Recomand mare atentie in relatia cu Rutiera! Sunt stat in stat!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020
Adyconst, utilizator
Problema este clară.
Orice cetățean se bucură de prezumția de nevinovăție În cazul în care nu depuneți plângere contravențională perioada de suspendare a dreptului de conducere începe după cele 15 zile pe care le aveți la dispoziie pentru depunerea plângerii. Dacă depuneți plângere, iar instanța nu o admite perioada de suspendare începe după ce hotărârea judecătorească rămâne definitivă (includ aici și posibilitatea de ataca sentința instanței de fond).
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 30 zile catalinion84 catalinion84 Buna seara, Va rog sa imi spuneti si mie daca am primit amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 30 zile ptr neacordare prioritate trecere pietoni ... (vezi toată discuția)
Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)
Am făcut contestație și nu am ridicat permisul in termene de 15 zile Adrrianm112a Adrrianm112a Buna ziua ! Am o problema și nu știu ce ar trebui făcut . Mi-a fost reținut permisul pentru 3 luni de zile depășind limita de viteza , am făcut ... (vezi toată discuția)