Buna seara. Am si eu o problema mai delicata. Parintii mei si-au vandut apartamentul. Au facut contractul de vanzare-cumpare si in loc sa treaca pe contract sau intr-o anexa in fata notarului termenul de eliberare al imobilului, s-au inteles verbal cu cumparatorul, ei avand incredere in el. Tata a primit toti banii pe imobil in contul bancar si nu mai este proprietar in acte. Noul cumparator le-a oferit verbal termen de eliberare pana la 1 februarie. Joi, 23 ianuarie 2020, le-a trimis mesaj cum ca vrea apartamentul eliberat pana luni, 27 ianuarie 2020 (s-a schimbat cu privire la data eliberarii apartamentului). Problema este ca ei nu au unde se muta, deoarece tatal meu asteapta dupa agentia imobiliara sa cumpere casa noua (cea in care se vor muta) - (asta dupa 27 ianuarie 2020). Tata s-a bazat ca pana la 1 va elibera imobilul. Ei sunt acum speriati ca vor ramane in strada o saptamana cu toate lucrurile si mobila afara. Nu se poate invoca articolul 896 din Noul Cod de Procedura Civila avand in vedere ca suntem in plina iarna si ei nu au unde se muta? As putea obtine in vreun fel un act care sa le dea dreptul sa ramana in imobil pana la 1 februarie 2020? Pot fi evacuati fortati cu politia sau altcumva de catre noul proprietar? Pot sa il dau in judecata pe noul proprietar in vreun fel? E incredibil ce oameni fara inima si cuvant exista in lume, dar asa e viata. Multumesc si apreciez mult raspunsurile dvs.
Nu stiu ce s-a inteles ,eu va raspund altceva ,orice demers legal ar face proprietarul nu are cum sa-i evacueze pe părinții dvs într-un termen atat de scurt.Daca incearca sa -i evacueze prin forța, părinții dvs pot sa cheme politia..Evacuarea se poate face doar prin obținerea unei hotărâri judecătorești.
de pe 27 pana pe 1 mai sunt cateva zile. sa ii trimita mesaj pe telefon ca va elibera la 1 feb asa cum s-au inteles.
Nu trebuie sa se duca la executor, ca trebuie si platit si efectul e cam acelasi.
Evacuare
krista56
Buna seara, sotul a cumparat un apartament din banii parintilor inainte de casatorie, in 2004. In anul 2005 s-a cununat. In cursul anului 2010 relatia s-a ... (vezi toată discuția)