avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariul membrilor comitetului executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariul membrilor comitetului executiv

Bună seara!
In cadrul asociației de proprietari din care fac parte a avut loc o ședință de adunare generală și a fost ales un nou președinte și un nou comitet executiv. In cadrul adunării, s-a propus ca președintele să fie remunerat cu suma de 500 Lei iar membrii comitetului executiv cu suma de 50 de lei lunar. Președintele asociației și unul dintre membrii comitetului executiv refuză să primească remunerație, de la primărie președintele asociației a fost anunțat că "trebuie" să ridice banii, deoarece este hotărâre de adunare generală și a fost votată. Este legal să te oblige primăria să semnezi ștatul de plată și să ridici salariul dacă tu nu dorești să fii remunerat, doar pentru că în ad. generală s-a propus și votat acest lucru, chiar dacă tu nu dorești? Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:02, 27 Ianuarie 2020
Daca cineva doreste sa faca munca neremunerata nu poate fi fortata sa ia banii. Poate fi Presedinte si sa nu ia banii. Raman banii in asociatie si puteti face altceva cu ei. Felicitari.
Articolul 58 L 196/2018
(1) Președintele asociației de proprietari și membrii comitetului executiv pot fi remunerați pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, consemnată în procesul-verbal.


Traducere:
- remunerarea se face pe baza unui act numit contract de mandat
- hotararea a AG a AP exprima doar vointa si conditiile (inclusiv pretul prestatiei) de a se intocmi un contract de mandat.

Deci, exista un contract de mandat incheiat in conditiile Codului Civil, in care sa apara pretul si exprimarea vointei partilor (semnaturile)?
Un model de contract puteti gasi aici -> [ link extern ]
Acesta ar fi documentul pe baza caruia administratorul ar fi trebuit sa intocmeasca statul de plata si ce mai tine de asta. Este un document in genul unui contract individual de munca doar ca nu e facut in conditiile Codului Muncii ci in conditiile Codului Civil.

Hotararea AG de a intocmi un contract nu tine loc de contract. Daca nu exista un contract de mandat, puneti administratorul sa storneze tot si trimiteti-l la reciclare sau in alta parte.

Petru 50 de lei pe luna e mai mare daraua decat ocaua. Daca nu se poate fara, platiti o data pe an sau de doua ori (scrieti asta in contract) altfel faceti la hartii si declaratii cat nu merita.
Adunarea generala nu detine autoritatea si competenta sa dispuna obligatii-altele decat cele prevazute de dispozitiile in vigoare in sarcina presedintelui de asociatie
Presedintele de asociatie detine dreptul sa hotarasca daca accepta suma dispusa de catre adunarea generala
Exista multe asociatii de proprietai unde presedintele de asociatie exercita provizoriu calitatea si responsabilitatea de reprezentant legal benevol-aspect consemnat si in contractul de mandat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat presedinte asociatie proprietari? oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare!! suntem o asociatie de proprietari cu 30 apartamente, si avem un presedinte in functie ales timp de 15 ani consecutiv. Acest ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)