avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalatie sistem video in partile comune ale blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalatie sistem video in partile comune ale blocului

Buna seara!

Asa avea nevoie de suportul vostru in ce priveste instalarea unui sistem de supraveghere video in partile comune ale blocului (intare bloc, lift etc). Este imperios necesar acordul tuturor proprietarilor sau este suficient o majoritate? Imi puteti mentiona articolul din lege care prevede acest aspect?

Va multumesc pentru suport,
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 17:08, 29 Ianuarie 2020
Incercati:
[ link extern ] /

O sa gasiti pe-acolo si un Ghid pentru asociatii de proprietari.
Succes!
Avand in vedere ca sistemul de supraveghere preia si stocheaza date cu caracter personal prevazute de legea speciala,este obligatoriu acordul individual al tuturor proprietarilor din condominiu
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Hotarea AG a AP e ca una ordinara, se ia ca de obicei
2. Pentru faptul ca e vorba de un sistem nou (modernizare) mai trebuie acordul a 2/3 dintre toti proprietarii din condo (membri sau nu) conf art 51 L196/2018 ponderand voturile cu cpi conf art 49 alin (3) pct b); atentie la acest punct, multi isi prind urechile aici:)
3. Pentru faptul ca acest nou sistem e unul de supraveghere, functie de scopul/motivatia instalarii trebuie sau nu consimtamantul tuturor; daca interesul aratat si motivat la 1 e legitim (paza si protectie & co), atunci nu mai trebuie consimtamantul tuturor; vă explică hot CJUE din dec 2019 mai multe: [ link extern ]

Daca stiti ca toti proprietarii sunt de acord puteti sari peste AG, mergeti direct pe art 50 alin pct b) si impuscati toti cei 3 iepuri dintr-un foc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
CipM, utilizator
Am incurcat borcanele cand am scris deasupra, chestia cu ponderile trebuia sa apara la pct 1.

Deci corect e asa
1. Hotarea AG a AP e ca una ordinara, se ia ca de obicei ponderand voturile cu cpi conf art 49 alin (3) pct b)
2. Pentru faptul ca e vorba de un sistem nou (modernizare) mai trebuie acordul a 2/3 dintre toti proprietarii din condo (membri sau nu) conf art 51 L196/2018; atentie la acest punct, multi isi prind urechile aici:)

Restul e ok.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2020
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Votul pentru regulamentul condominiului: au acest drept și proprietarii care nu sunt membri ai asociației? casutza casutza Buna ziua, Am urmatoarea nedumerire si va rog frumos sa ma sprijiniti cu o clarificare pe legea asociatiilor de proprieari 196/2018, privind votul pe ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018 - art.48 (5) vs. art.51 MIRCEA KIRITESCU MIRCEA KIRITESCU Art.48 prevede ca la Adunarea generala reconvocata, deciziile luate CU ACORDUL MAJORITATII CELOR PREZENTI devin obligatorii pentru toti membrii ... (vezi toată discuția)