avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie proprietari

Un proprietar nou venit intr-o asociatie de proprietari, ce acte trebuie sa prezinte conform lg.196/2018, conducerii asociatiei ?
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 09:37, 1 Februarie 2020
in primul rand trebuie sa faca o cerere de adeziune la asociatia de proprietari (fireste, daca doreste acest lucru). Apoi trebuie sa declare pe propria raspundere numarul de persoane care vor locui la acea adresa. Si trebuie sa precizeze data de la care a devenit proprietar. Se subintelege ca trebuie sa se inscrie in cartea de imobil, sa-si spuna numele si prenumele !
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
In L196/2018 avem:
- art 33 alin (6): trebuie sa-i prezentati presedintelui (nu oricui) un act din care sa reiasa cine e proprietar si ce detine in proprietate in acel imobil; cel mai indicat e sa-i dati o copie a extrasului de carte funciara, oricum o poate obtine de la OCPI, nu-i secret; e frumos sa va scrieti datele dvs de contact pe o hartie datata si semnata (preferabil nu carte de vizita): minimum o adresa fizica de corespondenta, recomandabil si tel, eventual email etc.
- art 30 alin (1): articolul asta e scris cu posteriorul de la cap la coada; ideea ar fi ca trebuie sa dati o hartie cu numarul de persoane ce vor locui acolo; puteti combina hartia asta cu cea cu datele de contact.

Actul aditional prin care deveniti membru e optional (mai intai trebuie facuta dovada ca sunteti proprietar ca mai sus); deci asta nu "trebuie".
Solicitarea inscrierii in cartea de imobil "trebuie" numai daca aveti domiciliul sau resedinta trecute in actul de identitate, indiferent ca urmeaza sa locuiti sau nu, in termen de 15 zile, dar asta nu e in L196 ci in OUG 97/2005; tot numai cu presedintele rezolvati (art 57 pct i din L196); nu se dau/fac copii ale actelor de identitate.
Proprietarul nou mutat in condominiu are obligatia legala sa prezinta la asociatia de proprietari documente pentru consemnarea in cartea de imobil a numarului de persoane care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in condominiu
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


ynocentta a scris:

Proprietarul nou mutat in condominiu are obligatia legala sa prezinta la asociatia de proprietari documente pentru consemnarea in cartea de imobil a numarului de persoane care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in condominiu

Cai verzi pe pereti ^^^

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii dupa acte personale doina99 doina99 Buna ziua! Va rog spuneti mi daca este legal ca administratorul sa solicite copii dupa contractul de cumpatare al ap. si dupa cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)
Chiriaș (acte necesare administratorului Deearheea Deearheea Buna ziua, as vrea sa știu dacă eu in calitate de chiriașă sunt obligata sa dau o copie după actul meu de identitate administratorei, nu mi s a cerut ... (vezi toată discuția)
Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)