avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma cu datorii vreau s-o inchid. Pot?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma cu datorii vreau s-o inchid. Pot?

Buna ziua. Am o firma care are 6000 ron datorie la stat. Impozite samd... As dori s-o pun pe zero cateva luni ca sa-mi pot plati datoria ( si sa nu mai acumulez altele ) , apoi s-o reactivez. Se poate ? Si cine trebuie sa faca acest lucru avocatul sau contabila ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ankuta , utilizator 23:29, 30 Ianuarie 2017
La Multi Ani!
Am facut suspendari de firme cu si fara datorii.
Modul de lucru a fost acelasi, iar dupa obtinerea sentintei s-a mers la trezoreria de care apartinea firma si s-a solicitat inregistrarea suspendarii, lucru ce nu a fost respins in niciuna dintre situatii. In sentinta se mentioneaza totul, inclusiv ca ai datorii la stat.
Sa fiti Sanatosi si Veseli!
suspendarea sau mai bine zis, intreruperea temporara a activitatii se acorda numai de catre registrul comertului, pe o perioada de maxim 3 ani, printr-o hotarare a judecatorului delegat.
aceasta intrerupere se va comunica administratiei financiare, pentru ca astfel agentul economic sa nu fie obligat la plata impozitului minim, conform punctului 11^5 din normele metodologice ale codului fiscal, coroborat cu art. 237, alin. 2 din legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale.

regimul de declarare derogatoriu se acorda de catre administratia financiara, numai dupa obtinerea suspendarii de la registrul comertului, conform ordinului anaf nr. 1221/2009. dupa aprobarea cererii de regim derogatoriu de catre compartimentul de specialitate, contribuabilul nu mai este obligat sa depuna declaratiile privind obligatiile fiscale de plata, decat pentru fractiunea de an fiscal aflata inafara perioadei de derogare.
de asemeni, se mentine obligativitatea depunerii situatiilor financiare, atat la registrul comertului cat si la administratia financiara.

daca agentul economic figureaza cu datorii la bugetul general consolidat al statului si obtine suspendarea de la registrul comertului, pentru ca nu este conditionata de achitarea acestor datorii, atunci va fi obligat sa depuna in continuare declaratiile fiscale in zero, la administratia financiara, deoarece regimul de declarare derogatoriu nu se acorda decat in situatia in care nu exista obligatii fiscale restante.

asadar, se poate suspenda activitatea la registrul comertului, pentru a se evita plata impozitului minim, chiar daca exista datorii la bugetul statului, numai ca in aceste cazuri se pot continua masurile de executare silita prevazute de ordonanta nr. 92/2003 si nu se stopeaza calculul majorarilor de intarziere.


aaah! si era sa uit: LA MULTI ANI SI UN AN MAI BUN!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
danike, utilizator
Sunt de acord cu danike-cu exceptia suspendarii doar de catre ONRC. Si Fiscul poate suspenda activitatea in conditiile in care contribuabilul nu depune declaratii la 2 termene consecutive (intr-un semestru).In acest caz,societatea e trecuta in randul soc. inactive si e scoasa din randul platitorilor de TVA-urmand ca la reactivare sa solicite inreg. ca platitor de TVA si implicit sa achite amenzile pentru nedepunerea declaratiilor.
Fiind soc. cu datorii,poate sa solicite ONRC inreg.inactivitatii (nu i se solicita nimic din partea fiscului) dar nu poate obtine derogare de la depunerea declaratiilor. Atentie la termenul in care este judecata cererea de inscriere a inactivitatii-inteleg ca este foarte mare.
Va doresc un an bun si cu o ampla activitate folositoare !
La multi ani !
Se suspenda activitatea prin Registrul Comertului,chiar daca exista datorii la bugetul statului. Apoi se comunica la AFP prin declaratia 010 .
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
MALAMUT, Consultant fiscal
Ordinul nr. ANAF nr. 819/2008 pentru aprobarea Procedurii privind declararea contribuabililor inactivi se refera la cu totul altceva.

In speta noastra era vorba de suspendare la cererea contribuabilului, nu din oficiu.

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate mercur_ro mercur_ro Buna ziua! Ce se intampla cu datorilie unei SC care isi suspenda activitatea la ONRC (nu mai desfasoara activitate)? Va rog, am nevoie de raspuns urgent. ... (vezi toată discuția)
Societati suspendate. societati inactive. societati in regim derogatoriu. Magda Staicu Magda Staicu Stimati colegi, Va propun sa incercam o punere in ordine a celor trei situatii , pentru ca din cite am observat , situatia creata de og 34 in ce priveste ... (vezi toată discuția)