avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare

Buna ziua,
Va scriu in legatura cu un act de vanzare cumparare pe care dorim sa-l facem. Suntem trei frati si parintii vor sa-mi faca mie act de vanzare cumparare pentru casa parinteasca. Pe cei 2 frati ai mei parintii i-au ajutat si au casele lor iar mie in teorie imi revine casa parinteasca. Eu locuiesc cu familia mea in Spania, avand aici casa in proprietate. Acum parintii insista sa-mi faca mie act de vanzare cumparare pt casa din tara, zicand ca fata de ceilalti frati si-au facut datoria si cum eu am fost singurul care am investit in casa parinteasca inainte de a pleca si le-am trimis bani de aici au o datorie morala fata de mine. Toate bune si la locul lor, dar eu vad ca ceilalti frati acum sunt invidiosi si incearca sa-i convinga pe batrani ca eu de aici n-o sa-i pot ajuta. Parintii deocamdata sunt bine, au pensie , se descurca iar eu am vorbit cu ei si le-am spus ca in cazul in care ar fi bolnavi eu n-as putea sa-i ingrijesc in mod direct, doar as putea sa le trimit bani s-au sa le gasesc pe cineva pe care platindu-l sa-i ingrijeasca. Intrebarea mea este: ce fel de act de vanzare cumparare ma sfatuiti sa facem pentru ca si parintii sa stea linistiti si in acelasi timp eu sa am siguranta ca in viitor fratii sau chiar parintii sub influenta celorlalti copii, nu vor putea contesta actul?
Va multumesc. O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:06, 9 Decembrie 2009
Calea de mijloc("pentru ca si parintii sa stea linistiti")i ar fi contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Cel mai sigur pt dvs. ar fi, insa, contract de vanzare-cumparare.
Un contract cu drept de uzufruct viager poate fi incheiat.Si acesta , insa , poate fi supus anularii.
contractul de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager este prezumat a fi o liberalitate .
ca atare, eu va recomand sa incheiati un contract de intretinere .
dreptul de proprietate se transmite in momentul perfectarii actului , iar rezolutiunea contractului poate fi ceruta doar de creditorii si debitorii contractului .
creditorii vor putea solicita rezolutiunea doar in cazul in care nu va indepliniti obligatia de intretinere asumata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contr de vc cu cl de intr este legal gordu carolina gordu carolina buna ziuaPARINTII MEI doresc sa imi lase mie casa un ap artament si sa imi faca un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. Specific ca mai am ... (vezi toată discuția)
Act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager și clauză de ... CBM CBM Act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager și clauză de întreținere-ce este ? Am următoarea speță: suntem 2 frați.Părinții sunt în ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)