avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager și clauză de ...

Act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager și clauză de întreținere-ce este ?
Am următoarea speță: suntem 2 frați.Părinții sunt în vârstă,bolnavi, iar fratele meu este plecat de mulți ani din țară și nu vrea să se implice deloc în îngrijirea părinților.Nici telefon nu le dă, de foarte mulți ani.
Eu le asigur tot ce au nevoie, îi duc la controale medicale, plătesc facturile pentru absolut ce au nevoie, le cumpăr tot ce este necesar.
Recent , părinții mi-au spus că doresc să îmi lase mie casa părintească iar pentru a nu avea probleme cu fratele după moartea lor ,vor să încheie un contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager și clauză de întreținere( așa i-a sfătuit un notar).Ce este acest act și ce implică din partea mea( trebuie să achit contravaloarea apartamentului)?De îngrijit
îmi voi îngriji părinții oricum, dar nu aș vrea să fiu pus în situația să vând casa ( pe care am renovat-o pe banii mei și o întrețin de foarte mulți ani)după decesul părinților si să îi dau bani fratelui care nu a
investit un ban în casă.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
CBM, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:45, 4 Octombrie 2022
Contractul va fi de intretinere cu uzufruct.
Practic, ei va dau casa in schimbul intretinerii si ei stau linistiti in casa pana la deces. Veti fi proprietar plin dupa decesul lor.
Daca fratele va va da in judecata dupa decesul lor, va trebui sa dovediti ca i-ati întreținut. Deci pastrati dovezile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare came came Buna ziua, Va scriu in legatura cu un act de vanzare cumparare pe care dorim sa-l facem. Suntem trei frati si parintii vor sa-mi faca mie act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, vreau sa-l despagubesc pe fratele meu pentru casa care ne va ramane noua dupa moartea parintilor. Ce fel de acte trebuie sa facem? O sa-i dau o ... (vezi toată discuția)