avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme grave cu administratorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme grave cu administratorul

Un vecin mi-a spus ca a auzit niște zvonuri prin bloc ca anumiți membri sau toți din comitetul executiv al asociației au votat scutirea lor de la plata întreținerii.
De câțiva ani la avizier nu sunt afișați numele cenzorilor și stampila pe lista de plata. Niciodată nu se organizează adunări generale, nu a existat vreun afiș cu asa ceva și f mulți vecini sunt martori ca nu au existat adunări generale și nu au fost înștiințați.
Administratorul refuza o comunicare decenta și evita răspunsurile la intrebarea:cine sunt cenzorii?
Vecinul care suspectează ca și-au votat beneficii a apelat la judecătorie sa elibereze statutul asociatiei. De acolo vom vedea dacă și-au tras beneficii? În plus de asta facturile sunt f suspecte și mari și nu avem nicio dovadă că umfla facturile. Ce putem face? Va rog un sfat...
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:31, 3 Februarie 2020
Legea 196/2018 va spune printre altele ca orice membru al asociatiei, daca strange numarul de semnaturi aferente, poate convoca o Adunare Generala daca considera ca este cazul. Asa incat, daca sunteti mai multi vecini care aveti susupiciuni, faceti tabel, strangeti semnaturile si aveti legea care va spune ce si cum.
Aveti mai multe variante pentru clarifiacre situatie
Legiuitorul nu a dispus prevederi privind exonerarea de la obligatia platii c/v intretinere in favoarea proprietarilor care fac parte din echipa manageriala a asociatiei de proprietari
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative aferente calcularii cotelor lunare de intretinere
Solicitati oficial cenzorului/comisiei de cenzori detalii asupra aspectelor care cva suscita interesul
In ultima instanta aveti dreptul legal sa solicitati expertiza finaciar contabila care poate concluziona si clarifica situatia
Dacă contractez un expert financiar care sa verifice actele asociației ei trebuie sa se supună controlului obligatoriu? Care e demersul meu următor dacă refuza sa arate actele?

ynocentta a scris:

Aveti mai multe variante pentru clarifiacre situatie
Legiuitorul nu a dispus prevederi privind exonerarea de la obligatia platii c/v intretinere in favoarea proprietarilor care fac parte din echipa manageriala a asociatiei de proprietari
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative aferente calcularii cotelor lunare de intretinere
Solicitati oficial cenzorului/comisiei de cenzori detalii asupra aspectelor care cva suscita interesul
In ultima instanta aveti dreptul legal sa solicitati expertiza finaciar contabila care poate concluziona si clarifica situatia

In prima faza depuneti o sesizare la primarie-compartiment specializat, ca nu doresc sa va permita accesul la actele asociatiei ( Asta dupa ce depuneti o cerere In scris la presedint prin care solicitati asta si el/ea nu va permite asta).
Dupa raspunsul primariei, si daca acesta nu va convine, puteti discuta cu avocatul vecinului pasii urmatori ( chemare asociatie in instanta pentru acces la acte, poate si o plangere penala pentru inselaciune...), va explica avocatul mai bine pasii de urmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul de la bloc!! Gabugabu Gabugabu Suspectez administratorul de bloc ca umfla facturile și alte nereguli. Însă nu am nicio dovadă. M-am adresat președintelui blocului sa îmi comunice cine ... (vezi toată discuția)
Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc? petre88 petre88 Buna ziua , As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi demis "staful" asociatiei de proprietari? codrin_codrin codrin_codrin In asociatia de care apartin, locatarii sunt nemultumiti de felul cum se desfasoara activitatile asociatiei - mai precis, cum NU se desfasoara, fiind o totala ... (vezi toată discuția)