avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc?

Buna ziua ,

As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul si presedintele asociatiei?
Din ce am discutat cu unii vecini de la bloc spun ca sunt doua asociatii de proprietari care folosesc aceeasi stampila dar cu culori diferite si fiecare sustine ca sunt legali ca administratori si presedintii ai asociatiei de proprietari de bloc.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:26, 14 Mai 2015
Informati-va la Primaria si/sau la Administratia Finantelor Publice competente, unde trebuie sa se afle depuse atele constitutive si P-V ale adunarilor generale de alegere si numire a conducerii asociatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
legalmgm, utilizator
In temeiul disp L nr 230/2007
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

solicitati oficial presedintelui de asociatie sa clarifice aspectele care va suscita interesul
eu nu stiu cine este de drept presedintele blocului pentru ca doua persoane spun ca ele sunt legal cu aceasta functie si nu stiu sincer pe cine sa cred.
Ce acte ar trebui sa cer de la fiecare in parte in care sa se specifice cine este sau nu presedintele de bloc si la cine trebuie sa ma duc sa verific daca sunt valabile acele acte?
Solicitatile hotararea CExexutiv prin care au fost alesi in functia de presedinte.
Cel care are hotararea cea mai recenta acela este presedinte.

Care dintre cei doi semneaza listele cu cheltuielile de intretinere?
petre88 a scris:
As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul si presedintele asociatiei?

Membrii asociatiei de proprietari sunt majoritatea vecinilor dumneavoastra de pe scara, din bloc sau din toate scarile si blocurile care formeaza asociatia de proprietari din care faceti parte.
Administratorul asociatiei de proprietari este o persoana fizica atestata ca administrator (sau persoana juridica), angajata de comitetul executiv reprezentat de presedinte pentru a administra asociatia. Administratorul poate fi membru al asociatiei sau poate fi din afara asociatiei.
Prsedintele asociatiei este cel pe care l-ati ales dumneavoastra in adunarea generala odata cu alegerea membrilor comitetului executiv din care face parte.

Daca nu ati participat la adunarea generala, intrebati vecinii. Uitati-va pe listele de plata afisate lunar si acolo o sa vedeti numele si semnatura presedintelui, a administratorului si cenzorului asociatiei.
Intrebati casierul caruia-i platiti luna de luna cheltuielile de intretinere si o sa va spuna cine este administrator, presedinte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament inundat aiureluuuuuu aiureluuuuuu Buna ziua Vecinul meu de la etajul superior are o defectiune la inst. sanitare si trece apa de la el prin plafon si picura la mine in baie . ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Desecretizarea chiriilor incasate de asociatia de proprietari petre_marian petre_marian buna seara as dori sa stiu modalitatea prin care se poate afla suma actuala incasata de asociatia de proprietari din inchirierea spatiilor comunein ... (vezi toată discuția)