avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare pierderi de apa pe beneficiari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare pierderi de apa pe beneficiari

Buna ziua
Am un proces cu asociatia
Expertul a repartizat pierderile de apa pe beneficiari (in mod egal pe apartament).
Toate apartamentele sunt contorizate.
Este corect ?
Perioada luata in calcul este 11/2013-10/2016
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
lawyer2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:28, 13 Februarie 2020
Repartizarea pierderilor de apa se stabileste prin hotarare a as de proprietari. Solicitati o copie dupa acea hotarare.

Oricum situatia este veche si probabil ca acum discutam - discutii. Nu stiu, sa vedem ce ne spune autorul topicului.
Dar, parerea mea este ca expertul despre care se face vorbire a stabilit o solutie gresita. In cel mai bun caz ar fi trebuit sa tina cont de prev. Legii 230/2007, asa cum afirma si @latka, insa nu totdeauna solutia aceasta este corecta.
Zic asta deoarece este posibil ca la un moment dat, in scara sa se produca o avarie si iaca o fi Legea- lege, dar repartizarea diferentelor pe persoane nu este corecta de nicio culoare. Apoi, in aceasta perioada este posibil ca anumite diferente in scara au fost determinate de un proprietar (frauda). Daca a fost depistat, se iau masuri si diferentele se repartizeaza faptasului...
Ei, ar mai fi loc de discutii, dar intrebare pentru @lawyer2016: in toata perioada pusa in discutie, cum a procedat asociatia cu aceste diferente?
Am o banuiala ca cheltuielile au fost repartizate de numarul persoanelor care au locuit in condominiu, ceea ce este foarte corect, dar "vine"dl. expert si stabileste altceva ... Acu' noi ce sa mai zicem, este cam tarziu sau mai puteti face vreo contestatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza diferentele de apa in cadrul asociatiei de proprietari hotararii asociatiei conform legii 198/2018 art 15 alineat 3 litera f hotararii asociatiei Nivea Nivea Cum ati hotarat in cadrul asociatiei sa repartizati diferentele de apa pozitive sau negative aparute intre apometrul general si suma apometrelor individuale ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cotelor de intretinere la bloc mihalacheflorinel76 mihalacheflorinel76 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema la noile liste de intretinere ce au sosit si care sunt intocmite de un administrator nou,de exemplu: la apa rece si calda ... (vezi toată discuția)