avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU MEDICAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU MEDICAL

Am o persoana angajata de 3 luni si s-ar putea sa se opereze la coloana ... inainte de a se angaja nu a mai lucrat, dar zice ca a platit cass, cum putem sa verificam si daca a platit ii putem plati CM, in cazul in care se opereaza inainte de a implini 6 luni lucrate?
Cel mai recent răspuns: Sisi03 , utilizator 14:09, 5 Februarie 2020
Buna ziua!
In cazul angajatului dumneavoastra, nu este suficient ca el sa fi platit cass, ci trebuia sa incheie inca un contract de asigurare cu privire la concedii si indemnizatii, (Dreptul la concedii și indemnziații de asigurări sociale de sănătate este condiționat de plata unei contribuții pentru asigurare pentru concedii și indemnziații în cota de 1% aplicată asupra venitului lunar ales înscris în contractul de asigurare, care se face venit la bugetul FNUASS). In cazul in care salariatul are si un astfel de contract de asigurare, va face dovada platii contributiei pt lunile care trebuiesc luate in calcul si poi puteti constitui baza de calcul cm.
Spor in toate!
Multumesc mult de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical - pentru prima oara DLaura DLaura Buna, sunt cu legile pe masa si la fel cu concediile si vreau parerea voastra pentru ca e prima oara cand calculez un concediu medical angajatul are un ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - contributii suportate de angajator narcisa07 narcisa07 Va rog lamutiti-ma: Caz concret: doi salariati in concediu medical toata luna februarie, in continuare. Deci sunt platiti de FNUASS. Dar cum? Pt. ca eu ca ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical rosu gheorghe rosu gheorghe Care sunt contributiile si impozitul ce se aplica venitului brut din concediu medical pentru a se ajunge la retributia neta a acestuia? (vezi toată discuția)