avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanța președințială, judecătorul nu a motivat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanța președințială, judecătorul nu a motivat sentința, dar termenul de apel e 5 zile de la pronunțare. Ce pot face eu că reclamant?

Buna ziua!
Am avut la judecătorie un dosar, ordonanța președințială pt suplinire acordul tatălui pt pașaport minor, pt a merge în Spania cu mama, perioada 21-25 februarie. Dosar depus în data de 2 decembrie, primul termen 19 decembrie, al doilea termen 16 ianuarie, pt audierea martorilor, iar pronunțarea, 17 ianuarie unde se respinge acțiunea că nefondata. Am aflat că se respinge acțiunea, sunând la arhiva judecătoriei,pentru ca dosarul nu apare pe portal. Termenul pt apel era de 5 zile de la pronunțare, am declarat apel în data de 22 ianuarie, dar astăzi am aflat că dosarul nu este trimis la tribunal, pt că domnul judecător nu a motivat încă sentința. Bineînțeles că la cum decurg lucrurile la judecătoria și tribunalul PIATRA NEAMȚ,nu o sa fie timp sa se mai judece dosarul până pe data de 21 februarie când eu am bilet de avion și cer suplinire acord pt călătorie cu minorul.
As vrea sa știu ce as putea face, sau către ce instituție să mă adresez pt aceasta nedreptate, pentru ca așa o consider?
Înțeleg că e greva, că magistrații, grefierii, etc. au nemulțumiri, dar totuși e un dosar pe urgență și dacă noi că părți în dosare avem niste termene de respectat, judecătorii de ce nu au și ei? Sau daca au, de ce nu le respecta?
Nu mi se pare normal că eu sa cheltuiesc peste 5000 de lei cu avocați, bilete avion, etc și un judecător sa nu fie capabil sa motiveze o sentință respinsa că nefondată in 3 săptămâni, mai ales că e ordonanță președințială!
Va rog să-mi spuneți dacă există ceva ce eu as putea face? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:19, 6 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati o cerere de urgentare a redactarii, invocati inclusiv motivele invederate aici!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor /ordonanta presedintiala se poate stabili ca minorul rezultat din casatrorie sa fie incredintat temporar unuia dintre parinti pe cale de ordonanta presedintiala pana la solutionarea ... (vezi toată discuția)
As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)