avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Facultatea de drept
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Facultatea de drept

Daca o persoana la varsta de 46 de ani a inceput sa studieze dreptul ce perspective de viitor are persoana respectiva? Sunt sanse daca persoana respectiva doreste sa lucreze intr-o ramura a dreptului dupa absolvirea facultatii?
Cel mai recent răspuns: Aurelia72 , utilizator 14:14, 7 Februarie 2020
Niciodata nu este tarziu sa ne autodepasim, sa ne lasam dominati de un sentiment ascensional si sa devenim o varianta mai buna a noastra!
Însa persoana respectiva trebuie sa stie clar ce-si doreste sa devina: jurist, avocat, magistrat, notar, etc; dupa ce si-a stabilit un scop concret, trebuie sa depuna diligentele necesare pt a-si face idealul tangibil!
Totodata, trebuie sa aiba in vedere ca, asa cum arta cere sacrificii (un exemplu edificator fiind cel dat de Mesterul Manole), o carieră de succes se fondează pe muncă, răbdare, perseverență, toate transformate în succesiune temporala!
Multumesc mult pentru raspuns si apreciez semnificatia mesajului, dar ce se intampla in cazul in care persoana nu poate participa decat la examene si nicidecum la restul activitatilor facultatii, domiciliata fiind in strainatate nu prezint posibilitatea de ma prezenta la cele mai sus mentionate. In cazul in care doresc sa profesez meseria de avocat sunt anumite cerinte de indeplinit ,se stie ca este necesar a intra intr-un barou de avocati. credeti ca un birou de avocati ar mai fi interesat a initia o persoana de 50-52 de ani inaintea uneia mai tinere,etc, etc.
Mi-ati fi de mare ajutor daca ati intra mai mult in detaliu pentru a putea avea o imagine mai ampla a temei din discutie. Nu este obligatoriu dar daca sunteti dragut....
Mulţumesc anticipat.
Aurelia
Exista unele facultati, precum
dreptul si medicina care trebuie luate totalmente in serios de vreme ce valorile proteguite sunt mari (viata, sanatate, patromoniu, etc)! Mai mult decat atat, examenul de intrare in Barou este extrem de dificil, deci trebuie sa invatati foarte mult (desi am
auzit ca de vreo 2-3 ani este mai simplu)!
Pe de alta parte, stagiul este prost platit, deci pana veti ajunge sa fiti multumita pe plan pecuniar vor trece multi ani!
Multumesc mult!
O zi bunt va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere avocatura TRC TRC am terminat in 2009 la spiru haret dreptul. sunt sanse de a ajunge avocat daca m-am pregatit individual f mult? (vezi toată discuția)
Vreau sa fiu avocata si am nevoie de niste date despre admitere Costache Raluca Costache Raluca Buna seara. Am 15 ani si trebuie sa fac un referat pt scl in care sa scriu ce profesie vreau sa urmez,ce studii imi trebuies si in ce consta.Dna profesoara ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu sa fiu avocat boonik boonik sunt clasa a12`cea la un liceu economic din coanstanta,..si as vrea sa urmez facultatea de drept\"ovidius\" de aici.problema e ca nu stiu prea multe despre ... (vezi toată discuția)