avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Buna sera,am si eu o intrebare
Dupa plecare mea la munca in strainatate sotia a parasit domiciliul a luat si fetita noastra cu ea a bagat divort si s-a si recasotorit, vreu sa mentionez ca inainte de plecare mea ,mama ne-a donat un apartament pe numele la amindoi ,avem si un spatiu comercial pe persoana fizica pe numele la amindoi ,l-am cumparat eu prin licitatie in timpul casatoriei,o firma care nu a avut timp sa functioneze in care sintem egali si utilaje de patiserie pe firma ,avem o masina care este la ea si lucrurile din casa care au ma-i ramas dupa plecarea ei ,
Intrebarea mea va rog frumos.Daca eu am cumparat totul am si dovezi cu acte ptr ca eu am lucrat in strainatate si am fost singurul care a lucrat si fosta sotie a avut grija de fetita si nu a avut nici un venit ,la partajare pot sa cer cota mai mare ,ce sanse am c-am cu ce as ramine dupa partajare ,si m-ai vreau sa mentionez ca s-a recasatorit cu un avocat .:D
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:48, 9 Decembrie 2009
Nu are importanta cu cine s-a recasatorit fosta dvs sotie! Putea sa fie si popa!B-)
Principiul este al impartirii in cote egale a bunurilor dobandite in timpul casatoriei(bunurile comune). Ar putea exista varianta sa obtineti dvs o cota parte mai mare daca puteti demonstra ca banii au provenit din vanzarea unor bunuri proprii sau dintr-o mostenire !In rest ....cam dificil! Fiindca si contributia sotiei la cresterea copilului este foarte greu de cuantificat~!
Mulumesc mult pentru raspuns dar nelamurirea mea este .daca eu am fost cel care a adus toti bani in casa pentru imobil si bunurile comune si apartamentul a fost donat de mama pe numele la amindoi ,eu am sanse m-ai mari adica procent mai mare ,pot cere asa ceva si c-am cit?
Multumesc anticipat..
avand in vedere ca bunurile ce pot face obiectul procesului de partaj sunt bunuri comune , dobandite in timpul casatoriei , regula de baza este ca acestea se vor imparti in cote egale.
dar in situatia in care unul dintre soti poate dovedi cu inscrisuri si alte asemenea probe , contribuita net superioara la dobandirea acestor bunuri , instanta va tine cont de acest aspect . in consecinta , imobilul poate fi atribuit unuia dintre soti cu obligatia platii sultei catre celalalt sot.
buna ziua!
legea prezuma o contributie comuna si egala a sotilor.
daca dvs faceti dovada ca ati avut o contributie mai mare la dobandirea bunurilor comune, veti putea obt o cota mai mare din bunurile comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recasatorita- urmeaza partaj din prima casatorie! consecinte?? adrianaparaschiv adrianaparaschiv Buna ziua, Eu am divortat in urma cu un an, dupa o casatorie de 20 ani, in urma careia au rezultat 2 copii (unul este inca minor). Fostul sot a parasit tara ... (vezi toată discuția)
Partaj dany dany dany dany Buna seara. Sint la al patru-lea termen la fond in partajul buburilor comune dupa divort,in care este un apartament cu tot ce trebuie in el in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)