avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal

Buna ziua! Vă deranjez cu o întrebare. Doresc sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post la stat, dar pentru dosar am nevoie de revisal. Cum il pot obtine, dar fara sa stie actualul meu angajator de intentia mea? Exista vreun alt motiv pentru care se cere revisalul? Cum as putea sa procedez? MULȚUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 8 Februarie 2020
1. Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

HG 905/2017
art.7
.....
(5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).

(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

2. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Puteti solicita scris firmei sa va elibereze o copie dupa Revisal sau puteti sa le spuneti ca aveti nevoie de Revisal pentru CAR (stiu ca acestia cer copie Revisal + adeverinta venit).
In situatia in care angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera un extras din registru, salariatul/fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca eliberarea unui extras din registru din care sa rezulte activitatea desfasurata la acesta, in calitate de salariat. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de incetare a activitatii in vederea angajarii in alt loc de munca misha_misha77@yahoo.com misha_misha77@yahoo.com Angajatorul nu vrea sa imi elibereze adeverinta dupa ce am demisionat cu acordul partiilor, ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Intarziere contract de munca ElenaD1 ElenaD1 Buna ziua! Incepand cu data de 09/06/2018 imi desfasor activitatea, ca si angajat, in cadrul unei firme. In prima zi mi-au cerut documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cruceru1981 cruceru1981 Am aflat de curand ca de ceva timp au avut loc modificari la contractul meu de munca fara a lua la cunostiinta. As dori sa merg la ITM pentru a solicita un ... (vezi toată discuția)