avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu de odihna

Buna ziua. Imi puteti spune si mie care este baremul zilelor de concediu de odihna acordate angajatilor la CIM. stiu ca difera numarul zilelor de concediu de odihna in functie de vechimea in munca. cum se calculeaza?
Si as mai dori sa imi spuneti si mie cum se calculeaza concediul de odihna. de exemplu daca m-am angajat in luna iunie a acestui an, de cate zile de concediu am parte?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:54, 9 Decembrie 2009
Buna ziua !
In Contractul Colectiv de munca unic la nivel national 2007 - 2010 , art. 56,
"(1) Salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, de minimum 21 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. 1:
a) salariatii care au varsta sub 18 ani au dreptul, in fiecare an calendaristic, la un concediu platit de 24 de zile lucratoare;
b) salariatii nou-angajati, pentru primul an de activitate inscris in cartea de munca au dreptul la un concediu de odihna platit cu o durata minima de 20 de zile lucratoare.
La art. 58 se specifica:
"Prin contractele colective de munca la celelalte niveluri, se vor stabili criteriile pe baza carora salariatii sa beneficieze de concedii de odihna anuale si de concedii de odihna suplimentare mai mari."
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediului de odihna anual pentru salariatii cu c.m timp partial Anacrsitina Anacrsitina articolul din Codul Muncii 140/ alin.4 a fost abrogat si atunci la contract individual de munca cu timp partial cate zile de concediu de odihna ai dreptul? ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna marleen7019 marleen7019 Buna ziua, Am 10 ani vechime in munca, lucrez la un Dispecerat sisteme alarma, si as dori sa stiu la cate zile pe an am dreptul pentru CONCEDIUL de ODIHNA, ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ash11 ash11 Daca lucrez de 4 luni la o firma la cate zile de concediu de odihna am dreptul? (vezi toată discuția)