avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RAR, omologare individuala auto persoane cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RAR, omologare individuala auto persoane cu dizabilități

Am achiziționat un autovehicul inmatriculat si omologat in Ue pentru transport persoane cu dizabilitati. La RAR mi s-a cerut 1200 ron deoarece necesita omologare individuala din cauza menționată.
Pe site-ul RARom scrie clar: Omologarea individuală se efectuează pentru vehiculele rutiere prezentate la RAR şi care se găsesc într-una din următoarele situații:”
a) vehicule rutiere noi, fabricate, importate sau introduse în România, în număr de cel mult 10 bucăți de același tip, de către aceeași persoană juridică sau fizică. Sunt exceptate vehiculele noi pentru care se poate prezenta originalul certificatului de conformitate emis de către constructor.
b) vehicule rutiere utilizate, care nu au mai fost înmatriculate în România. Sunt exceptate vehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un stat membru al Uniunii Europene și a căror configurație nu diferă de aceea cuprinsă în documentul de înmatriculare.
De la RAR mi s-a spus sa depun o cerere la RAR București pentru lămurire…..va dați seama ce înseamnă asta…..
Cunoaște cineva legislația? S-a comis un abuz?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:47, 12 Februarie 2020
Va confruntati cu situatie delicata deoarece reprezentantii RAR locali nu stapanesc legislatia,motiv pentru care solicita implicarea forului ierarhic superior
Fiind vorba despre vehicul second hand la prima inmatriculare in Romania ,este obligatoriu ca acesta sa fie omologat in concordanta cu normele tehnice nationale
Au existat cazuri de solicitare omologare RAR inclusiv pentru vehicule noi achizitionate in tara-vehicule care sa poata fi utilizate de catre detinatori certificate de incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot inscrie masina daca scrie pe cartea masinii ''omologari inviduale''? stoica87 stoica87 pot inscrie masina daca scrie pe cartea masini omologari inviduale? sau ce inseamna? la ce se refera? (vezi toată discuția)
Modificare masina cu volan pe dreapta adusa din anglia leorot leorot Intentionez sa cumpar o masina din Anglia cu volan pe dreapta. 1.Stie cineva daca in acte se mentioneaza ca masina are volan pe dreapta ? 2. Daca montez ... (vezi toată discuția)
Taxa rar ioanaonutza ioanaonutza ptr un vw polo din 97 la rar mi sa cerut o taxa de 820ron ptr ca nu aveam nu stiu ce cod european stie cineva ceva despre asta ?:sorry: (vezi toată discuția)