avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract creditare societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract creditare societate

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti,contractul de creditare,pentru ca asociatii sa poata imprumuta firma cu bani,se face la fiecare dispozitie de incasare,la fiecare creditare sau ajunge un singur contract iar apoi se fac doar dispozitiile de incasare?Multumesc
Cel mai recent răspuns: manfree , utilizator 14:12, 17 Februarie 2010
eu am intocmit un singur contract in care am specificat ca asociatul imprumuta firma ori de cate ori este nevoie...deci nu am trecut o suma;insa m-am confruntat cu o problema atunci cand am dorit sa restitui din contul de la banca o suma de bani asociatului in contul lui personal...cei de la banca au solicitat un contract de creditare in care sa fie specificata o anumita suma de bani,ca urmare a trebuit sa intocmesc un contract asa cum au cerut ei...probabil ca tine de politica fiecarie banci...
Intocmiti contract de creditare initial , apoi acte aditionale . Atentie la dobanda stipulata in contract . Pe langa dispozitia de incasare se intocmeste si chitanta la societate .
Trebuie la fiecare act aditional stipulata suma?
Nu este cu dobanda contractul initial(daca recuperam banii suntem foarte multumiti),este stipulat ca se imprumuta firma atunci cand este nevoie.
Ce chitanta se intocmeste?
Chitanta de incasare este,, dublata,, in cutuma contabiliceasca de incasare!
Dispozitia de incasare/ plata este utilizata conform OMFP 3152/2009 atunci cind in general nu este alt document de incasare( precum chitanta!), dar in general se intocmesc impreuna( asa fac contabilii mai vechi!)
OMFP 3512 / 2009 si nu 3125 / 2009 .
I.CHITANŢÃ (cod 14-4-1)
1.Serveşte ca:
- document justificativ pentru depunerea unei sume în numerar la casieria unităţii;
- document justificativ de înregistrare în registrul de casă şi în contabilitate.

IV.DISPOZIŢIE DE PLATÃ/ÎNCASARE CÃTRE CASIERIE (Cod 14-4-4)
1.Serveşte ca:
- dispoziţie pentru casierie, în vederea achitării în numerar a unor sume, potrivit dispoziţiilor legale, inclusiv a avansurilor aprobate pentru cheltuieli de deplasare, precum şi a diferenţei de încasat de către titularul de avans în cazul justificării unor sume mai mari decât avansul primit, pentru procurare de materiale etc.;
- dispoziţie pentru casierie, în vederea încasării în numerar a unor sume care nu reprezintă venituri din activitatea de exploatare, potrivit dispoziţiilor legale;
- document justificativ de înregistrare în registrul de casă şi în contabilitate, în cazul plăţilor în numerar efectuate fără alt document justificativ.

Dupa ce primiti amenda de la Garda , pt neintocmire a ambelor documente cumulative nu mai spuneti ca sunt contabili noi si vechi.

Alte discuții în legătură

Chitanta sau dispozitie de incasare. niko 94 niko 94 Pt creditare societate de catre asociati se elibereaza chitanta sau dispozitie de plata? (vezi toată discuția)
Chitanta sau di/dp? AncaUrda AncaUrda Care este documentul corect in baza caruia se poate face trensferul de bani intre casele diferitelor puncte de lucru ale unei societati: chitanta, dispozitia ... (vezi toată discuția)
Restituire avans spre decontare rodia rodia Cand se restituie un avans spre decontare neutilizat este obligatoriu sa se taie chitanta sau ajunge numai dispozitia de inacasare? Multumesc! (vezi toată discuția)